Mám avatar na Bloguje.sk

Moj avatarV poslednej dobe sa opäť sype kopec vecí z Bloguje.sk


Podľahol som avataru. Sám by som sa do toho nenakopal, príde mi otravné maľovať si obrázok pevných rozmerov a pomaličky na každý možný systém s inými rozmermi a podmienkami. Ale budiž je to dáno, že na bloguje.sk je to pomerne jednoduché.
Takže na úvodnej stránke v kontaktoch mám môj avatar, ktorým ma spoznáte na systémoch bloguje a systémoch Gravatar. Pokiaľ uvediem svoju URL, pokiaľ uvediem jednu z registrovaných e-mailových adries pre Gravatar, pokiaľ vaša stránka podporuje a zobrazuje avatary a gravatary.
Pre majiteľov denníčkov na Bloguje.sk mám tip ako integrovať avatar do stránky, tak aby v prípade neuvedenia URL sa avatar nezobrazoval. Do šablóny miesto rady od admina:
<img src="<$BlogCmtAvatar$>" alt="avatar" />
uveďte toto:
<IfUrl><a href="<$BlogCmtURL$>"><img src="<$BlogCmtAvatar$>" alt="Tady mohl být avatar" class="avatar" /></a></IfUrl>
Zatiaľ to neuvažuje s kolidovaním systému Gravatar, ktorý je zasa orientovaný na emailové adresy. Moja idea je ale jednoduchá. Podobne ako avatar bloguje urobím zápis so značkou IfMail a prostredníctvom CSS prekryjem cez seba oba avatary. Potom môžu nastať tieto možnosit:
* komentujúci neuviedol www ani mail: nezobrazí sa nič
* komentujúci uviedol www. Vtedy sa zobrazí štvorček a pokiaľ má na tejto adrese obrázok s avatarom, tak sa do štvorčeka umiestni
* komentujúci uviedol mail. Vtedy sa zobrazí štvorček a pokiaľ má k nemu Gravatar, tak sa umiestni do štvorčeka
* komentujúci uviedol mail a www. Vtedy sa oba obrázky prekryjú takže bude vidno iba jeden z nich. Pokiaľ ale na www nemá obrázok, tak sa prípadne prekryje gravatar prázdnym štvorčekom a nič sa nedeje.
Toto som už ale nerealizoval.

Môže sa Vám ešte páčiť...

2 komentáre

  1. dusoft píše:

    Myslim, ze Gravatar je spravny smer. Horsie to je s dostupnostou, ak dana sluzba zanikne.

  2. rony píše:

    za tych par minut prace s gravatar.com mam skor pocit, ze im web obcas vypadava. viazanie na emailovu adresu mi pride obmedzujuce. najprijemnejsie by mi bolo viazat to na nick, no tam chapem nejednoznacnost.