Pribúda rýchlejšie ako ho stíham mazať

Emailový spam. Serverovy filter hádže do zadržiavacej karantény. Predsa len je nutné to prebehnúť, či nezachytil bežné emaily. V tej súvislosti: prosím nepoužívajte hotmejly, azety a podobné sračky, ktoré na záver každého mailu vopchajú pár riadkov s píár či reklamou. Filtre to nepredýchajú.
Sú chvíle počas dňa, keď púhym úkonom mazania nedokážem vyprázdniť zložku karantény. Označím všetko, zmažem. Po obnovení obsahu tam mám toľko isto spamov. Označím, zmažem. Znovu. Ide o počty čojaviem 20 mailov pričom na jeden šup môžem zmazať najviac sto. Takže o rok bude každú minútu pribúdať čojaviem tisíc spamov. Dnes v špičkách je to sto až dvesto mailov.
Prečo? Pretože spamové farmy. Spam rozposielajú počítače ľudí, ktorí si ich nedokážu ubrániť. Navyše spam sa rozposiela na adresy z ich počítača. Čo by nevadilo – proste by som týmto ľuďom nemailoval. Ale to je zbytočná snaha. Spamový mail uloží tieto adresy do CC a rozpošle zároveň týmto mne neznámym ľuďom. Ak aj tí sú hňupi so spamovacím strojom na počítači, tak je už moja adresa všade možne na svete. Prečo? Pretože hňupi si maily nemažú. Ani spamy.

Môže sa Vám ešte páčiť...

4 komentáre

  1. mego píše:

    je docela odvážné nabádat lidi, aby nepoužívali některé freemaily. bohužel s tím tedy vzniká problém, o kterém píšeš. že se zatoulá email, kam nemá. v této situaci bych asi poradil změnit primární email. jestliže používáš centrum, neměl by to být problém – plno volných jmen. nebo zkus třeba google – ten spam filtruje opravdu skvěle. jináč – nevím, jak se tím roboti mohou prokousnout, asi zřejmě ne, ale document.write(‚php“ name=“form“>‘); je v tvém formuláři čitelný.

  2. rony píše:

    [1] ty kokso, ako zmenim firemny mailserver? porad! kde to zijete ludia, ze si myslite, ze cely svet existuje na freemailoch?! a druha cast komentara je k comu?

  3. mego píše:

    „V tej súvislosti: prosím nepoužívajte hotmejly, azety a podobné sračky, ktoré na záver každého mailu vopchajú pár riadkov s píár či reklamou.
    –>
    ad. nabádání „nepoužívejte freemail“.
    druhá část komentáře se týká tvého emailového formuláře zde na stránce, který odkazuje na centrum.cz.
    ale omlouvám se trochu, že článek nebyl zcela dobře pochopen :-)

  4. rony píše:

    [3] si si isty, ze odkazuje naozaj na centrum.cz a urcite centrum.cz pcha do mailov na koniec textu reklamu?