Návod na zber hovna po svojom psovi (update)

Odpozorované: väčšine majiteľov psov absolútne nevadí, že psa vytiahnu von, postavia sa KAMKOĽVEK a počkajú kým sa vyserie. Výhradne to funguje tak, že v prvom rade hľadajú miesto kam nedovidí nikto z ich baráku. Niežeby hľadali ústranie. Postačí prísť k stene iného baráku a už sú „neviditeľní“.


*Sú však aj výnimky* ľudí, ktorí skutočne vedia, čo robiť. Dve alebo tri pani som videl *s bežným mikroténovým sáčkom na ruke.* Chytila psov výsledok metabolizmu, druhou rukou chytila okraj a *vtiahla obsah dnu.* Veľmi dobré riešenie. Jediná podmienka je so psom si brať ten sáčik so sebou.
Takže vážené *dirty ladies a schmutzige Herren:* nevyhovárajte sa na dane za psa, za nedostatok košov a iné nezmysly. So psíkom si automaticky berte mikroténový sáčik:

Držiteľ psa alebo ten, kto psa vedie, je povinný mať pri sebe pomôcku na odstránenie psích výkalov. Musí ich uložiť do nádoby na komunálny odpad, koša na uličné odpadky či do špeciálne označenej nádoby na psie výkaly

Jedna otázka pre mestské panelákové krysy: PREČO máte psa? Čo Vás k tomu viedlo, že práve pes? Toľko psov koľko majú bratislavčania som nevidel ani na dedine.
Do kontextu so zasratým parčíkom na jednom bratislavskom námestí. A to sú miesta, kde sa tým sviniam nechce psa ťahať ani dva metre od vchodu a pravidelne psiska nechajú vysrať „vľavo od dverí“.
Update:

Pre časte a opakujúce sa otázky ešte dopĺňame: *NIE, tento postup evidentne nezvládajú psíčkari s IQ pod 80.* Je to totiž nad ich mentálne sily. Bezproblémovo „sáčkujú“ naozaj iba osoby s nameraným počtom bodov nad 80.

Ospravedlňujeme sa za zmätok v prostých dušiach a za neúplnú informáciu, ktorá radikálne mení vyššie spomínaný návod.

Môže sa Vám ešte páčiť...

17 komentárov

  1. dusoft píše:

    Ked som svojho casu videl v San Franciscu dobre obleceneho pana hrabat sa v blizkom smetiaku, len aby nasledne vytiahol maly igelitovy sacok na exkrementy, bol som uprimne prekvapeny. Dnes vidim tento ukaz coraz viac aj tu – majitelia psov sa stavaju zodpovednejsimi.
    .
    Stale ale existuju urcite osoby s nevyrovnanym psychickym stavom, ktore chodia so svojim psom po chodnikoch, kde sa pes vykadi a oni radsej rychlo idu dalej, ako by nieco mali riesit.

  2. rony píše:

    [1] tie osoby maju vyrovnany psychicky stav :-) oni nepocituju problem ;-) to iba okolie ma „nejaky problem“ s ich psom a „je to ich vec“ a ti z okolia su necitlive svine, co nenavidi psy ;-)

  3. emmacore píše:

    Moja mama pouzivala mikrotenovy sacok, ja som si braval papierove. Teraz sa vsak odstahovali prec z Bratislavy do domu, takze vsetci su spokojnejsi. A psov uz maju troch :-) Dobermanov.

  4. 21 píše:

    ešte jeden rozmer má problematickosť chovu psov z pohľadu ostatných: kúpanie.
    tam kde sa kúpu ľudia nechať skočiť do vody psa je rovnaká bezohľadnosť, ako nechať ho šťať vo výťahu. ak sa to niekomu páči, nech sa sám so svojím psom kúpe doma vo vani.

  5. Pjotr píše:

    Ale čo som videl ja, som až čumel.
    Som šiel s priateľkou do školy a videl som, ako nejaký 15 až 16-násť ročný chalan venčil psa. Nejaký ten mutant troch plemien podobajúcich sa na myš (ten pes na vodítku). Keď sa ten pes vykadil do trávy, chalanisko zobral mikroténový sáčok na ruku, vzal výkal a hodil ho do koša (aj so sáčkom samozrejme).
    Čo z toho plynie?
    1) V mestách by sa zvieratá chovať nemali, pretože to pokladám za ich týranie.
    2) Ďalšia generácia psíčkarov bude asi už o niečo inteligentnejšia.

  6. 2ge píše:

    myslim, ze chovanie psov v bytovkach je mozno ok, ale iba niektore plemena. Co sa tyka kupania psov – mne osobne to az tak nevadi, keby si vedel co vsetko je v tom jazere, tak by si tam urcite nevliezol…horsie je ze toho „spinaveho“ psa vidis. Treba sa pozriet do Indie, v com sa oni kupu :)

  7. emmacore píše:

    Bytovy pes je cisty a zdravy, kludne sa moze kupat v jazerach, kde plavaju ludia. A na rozdiel od ludi, pes ked plava, necura do vody. A ked neplava, zamerne sa nevycura do vody, kedze mu ide o to, aby zanechal znacku pre ine psy.

  8. Filip Klička píše:

    uplne suhlasim s tym, ze exkrementy treba zbierat, sam to podporujem vo svojom online magazine http://www.havino.net a tiez na svojom blogu klicka.blog.sme.sk, ale je mi uprimne luto, ze takyto clanok ako tento (teda agresivny, pisany primitivnym stylom a zlahcujuci ostatne fakty, ako je nefunkcny system a pod.) sa neda zobrat do mikrotenoveho sacku a odstranit s inak prijemneho travnicku slovenskeho internetu. Tvrdim, ze na to, aby sa s piskarmi ktokolvek zacal bavit o rieseni systemu tak, aby vyhovoval psickarom aj nepsickarom, je potrebne v prvom rade dodrzat zakon. T.j. zbierat a platit dane. A hned v druhom vyjadrovat konstruktivne nazory a navrhy, nie agresivne blaboly poukazujuce najviac na to, ze autor v skutocnosti do problematiky nevidi.

  9. rony píše:

    [8] pozri sa, problem ma dve strany:
    1. vyvediem psa von, necham ho vysrat a odidem.
    2. vyvediem psa von, necham ho vysrat, hovno zoberiem a odidem.
    Preco tu vyvijas akukolvek aktivitu a preco povazujes moj navod za hruby a primitivny? Preco ma osocujes a snazis sa ma oznacit za toho „vinneho“, ked nie ja som zodpovedny za rozhodnutie mat psa a zvladnut ho.
    Ake dalsie fakty vplyvaju na rozhodnutie psickara zdvihnut alebo nezdvihnut SVOJE hovno?
    Co brani cloveku nestiahnut si nohavice kdekolvek?
    Vyprosim si oznacenie tohto prispevku za primitivne ako aj sposob akym poukzaujem na beznost spravania sa ludi – zlahcovanie situacii.
    Preco by malo na rozhodnutie psickara o ponechani hovna v trave vplyvat napr. platenie dani a ine faktory? Nemyslite si, ze tentoraz argumentujete hodne scesty?
    Ja pranierujem LUDI. Nie psov, lasku ku psom alebo cokolvek s tym suvisejuce.
    Jedno sa stalo urcite: urazil som hrdost cloveka na zaklade nejakeho spolocneho znaku, ktory som popisal. Pokial mas ty osobne ciste svedomie, tak sa neozyvaj, pretoze teba si ctim aj ked robis samozrejmost, ale si bohuzial vynimka. Ak nie, tak sa iba hanbi a neries tu so mnou dovody pre ake nemozes dvihat hovienka po svojom milacikovi.

  10. Filip Klička píše:

    citujem: „kde sa tým sviniam nechce psa ťahať ani dva metre“
    citujem: „Jedna otázka pre mestské panelákové krysy: PREČO máte psa?“
    toto pokladam za urazajuce a zovseobecnujuce. Volas po slusnosti, ale nevahas siahnut k nadavkam. Navyse to nabada k posilnovaniu mytu, ze panelak je nevhodny pre chov psa. To je iba neznalost. Prepac teda za slovo „primitivny“, ale skryl som za neho pocit, ze jedina Tvoja znalost o psoch je ta, ako zle ide psie hovno z topanky.
    Teraz teda jasne a strucne (ako v tvojej vete 1 a 2) – Psickar ma platit dan a psickar ma zbierat exkrementy. Uplny suhlas, ale to uz kazdy vie. Chyba tam naozajstne vysvetlenie „preco“ (veduce smerom k motivacii) a chyba co len naznak „ako“. Pretoze ked to ludia nerobia sami od seba, bude na to treba system. preto existuju pravidla cestnej premavky, ale aj radary a pokuty a tiez filmy poukazujuce na vysledky autohavarii.
    Takze naco tolko slov (a emocii), ak si chcel povedat to, co je jasne? Ti co zbieraju vedia, ti ostatni potrebuju viac ako „Ty svina, zbieraj!“
    Ale potom co chcel Tvoj clanok povedat? Iba si vyventiloval hnev? Potom ok, sorry, ze som ziskal pocit, ze si mozno chcel clankom povedat viac. V takom pripade je vlastne cielu, za akym bol pisany. NO vedlajsi efekt je, ze sa zvysuju proti psickarske nalady.
    Pes mojho suseda sa otravil z pohodeneho masa, dalsie som dal na analyzu a bolo tiez zamerne otravene (o tyzden neskor). Keby ho v nestrazenej chvili zjedol moj pes, je v tom nevinne a ja, zbierac, tiez. Ale za to nie si vobec zodpovedny. Su to iba suviasiace okolnosti. Vitaj v menej jednoduchej realite.
    Ja (nie len samozrejme, ale cely tim ludi a okrem nas aj niekolko obcianskych zdruzeni) sa snazime psickarov (i nepsickarov) vzdelavat (aj v oblasti zbierania) a najma preto, aby sa navzajom nezrali a nasli cestu obojstranne vyhovujuceho suzitia. Ty ich par slovami chces len rozostvat (jednym vynadas do svini a druhym das moznos povedat aj ja ich rovnako intenzivne neznasam), co je dnes popularne a vzhladom na citlivu temu aj „na istotu“.
    Takze vlastne robis pravy opak toho, co ja. MOzno preto som reagoval silnejsie a emotivnejsie, ako je tvoja hranica akceptovania kritiky a nebol som dostatocne presny vo vyjadrovani. Prepac, nechcel som nadavat Tebe ako autorovi. Ale chcem, aby sme videli suvislosti a nechcem, aby si ludia len tak lahko osvojili nazor, ze nic viac ako hovno v trave za tym nie je…

  11. rony píše:

    prasa je kazdy, kto sa ani neposnazi, ked jeho pes sa vysti dva metre od vchodu do baraku.
    panelakova krysa je zlahcenie. pochopil si to asi takto: psickar v panelaku je panelakova krysa. pochopil si to zle.
    pes pre niektorych ludi je naozaj mytus. nielen v panelaku. lenze oni to ako problem nevidia a v tom problem vidim ja.
    neustale to stacas na samotnych psov. zopakujem: nadavam ludom.
    preboha ziveho: AKO ma dvihat hovienka po sebe? (psove ale psa nemozno brat na zodpovednost). o tom AKO pisem cely prispevok.
    ti ostatni potrebuju v prvom rade pocit, ze robia nieco zle. akoukolvek formou. Pretoze nezvazili jednoduchu uvahu: zvladnem toho psa? nebude mi robit niektore veci zatazko? tymto nepresli. nemaju mat moju uctu.
    nevsuvaj mi vyvolavanie hysterie, kedy sa ludia vyvrsia na psoch miesto na majiteloch.
    zopakujem: utocim voci ludom. ak si to nepochopil tak nereaguj.
    to co robis ty je mi v principe jedno – snazis sa aby si nebol na obtiaz a aj tvoje okolie sa snazis „prevychovat“. ja som iba proti tomu, co naozaj obtazuje. chap si to ako chces. pre mna je kazdy, kto ponecha exkrement pod nohami svina. s tym nema pes co spolocne. to si nepochopil a zrejme nechapes. mne ide o ludske vnimanie toho „co je este unosne a co nie“. pre mna nie je unosne, aby si ludia zobrali psa a neskor nezvladali zakladnu slusnost spocivajucu v tom, o com pisem.
    okrem psa su aj dalsie moznosti na „vybavenie sa zvieratom“ do bytu. prave ty sa snazis zotriet rozdiel medzi dajme tomu myskou, papagajom a velkym psom. podporujes myty v tom, ze pes ako spolocnik do bytu je jedina moznost. takze mame sidliska plne velkych plemien psov aj ked by im ich potrebu zivej bytosti nahradilo aj ine zvieratko.
    ziadne suvislosti ja nevidim: su dve moznosti:
    vyjdem so psom von, necham ho vysrat a odidem.
    vyjdem so psom von, necham ho vysrat, zoberiem to a odidem.
    tam nie je AKO debatovat o okolnostiach! prosim pochop to uz konecne. nie je tam ziadny priestor na manevrovanie!

  12. Filip Klička píše:

    miestami mam pocit, ze si reagoval na iny prispevok. ale podme ku konkretnostiam, ktore suvisia:
    AKO – tym myslim na system, ako chces donutit nezbieracov aby zbierali, nemyslel som ako zbierat (to kazdy vie, je to informacia na rovnakej urovni ako to, ze by mali zbierat). Nezbieraci potrebuju motivaciu alebo prisnejsiu kontrolu dodrziavania legislativy. Tvoj clanok rozhodne neprospeje nikomu, len pises, ze je to pre Teba neunosne, lenze podsuvas zjedodusenia.
    Tym ze hovadu povies, ze je hovado este nemyslim, ze si to bude mysliet. aby niekto podlahol takej sebakritike, musi dostat viac informacii (mozno spominane PRECO). Musi mat motivaciu, bud vnutornu (rozhodne sa sam) alebo vonkajsiu (kontrola), aby zbieral a uznal ze nezbierania je hovadske.
    Obvinovat ma z toho co chapem alebo nechapem je vysledok nedostatku argumentov a to ze napises neozyvaj sa! a nereaguj! ma rovnaky vysledok ako tvoj clanok pod heslom „zbieraj ty svina“ – to som sa ti snazil povedal. Aj tak reagujem a aj tak nezbieraci budu nezbierat. Clanok oznamuje vsetkym uz davno jasne fakty a so zopar nadavkami popisuje navod, ktori psickari poznaju (a rozhodne je viac sposobov ako exkrementy dvihat, ale nepredpokladam, ze si si to zistil a naozaj chcel poradit ludom). Ty si si proste ulavil na „chytlavu a popularnu“ temu. To je vsetko.
    Nepodsuvam ti hysteriu, nerobim ta zodpovednym za to, ze ludia travia psov, ale faktom ostava, ze na tuto kopu si pridal hlas, hlas agresivity. To pokladam za zlé.
    Ulavil si si verejne, lenze ja nechcem, aby ludia (ktori mozno tiez nie su problematiky znali a precitaju si takto zjednoduseny text a osvoja nazor), videli len jednu stranu, preto pisem o tom, ze problem je hlbsi, ma viac stran a viac suvislosti. Povazoval som za dolezite na to pod tymto clankom upozornit, aby si mohli citatelia zvazit aj iny rozmer problemu. Podla tvojho principu mi je teda tiez odteraz jedno, ci tomu rozumies alebo ci ta to uraza.
    ani v najmensom som neobhajoval nezbieracov, tam ma manevrujes ty, ja proste iba tvrdim, ze tvoj clanok tak celkovo stoji z horeuvedenych dovodov obsahovo za exkrement.

  13. rony píše:

    lenze ja viem, ze jedno hovado zmizna a druhe sa objavi. Takze ak si mam vybrat: ucit ludi zbierat alebo zaviest take represie, aby sa proste nevyplatilo mat psa, tak si vyberiem bod 2.
    Ja ta neobvinujem za to co a ako chapes.
    Mna nezaujima vysledok – ten bude rovnaky – ti, co zbieraju sa pousmeju a idu dalej. Ti co nezbieraju sa bud neozvu alebo spustia vyhovorky. Nemam zaujem ich pocuvat.
    Ano, clanok ironickou formou vytvoril navod ako to robit. Co viac od neho cakas? Pre mna je volba: mat velkeho psa alebo nemat spojena prave s tymito cinnostami. Vyberam si nemat. Aj preto, lebo som si to vyskusal (na pol roka).
    Hovna v trave nie su chytlava tema. Iba smyklava a smradlava :-)
    Keby som chcel byt agresivny, tak nevypisujem ironicke texty ale lejem z okna vodu na psa a aj jeho majitela a strielam po nich z praku, proste cokolvek z toho, co si predstavujes ako aktivny „boj“ ;-)
    Ulavil som si na mojom sukromnom majetku :-)
    Vytrvale upozornujem citatelov, ze akukolvek reakciu na cokolvek tu napisane musia zvazit. A to hlavne v kontexte s celou existenciou Spravodaja.
    Moj clanok je presnym obrazom psickarov, ktorych vidim v okoli. Bez nich by nebol ani tym exkrementom.

  14. Dufam ze vas zaujima aj nazor druhej strany, teda nas -psov. Ja osobne sa teda vobec nestaram ci stary po mne hovno uprace alebo nie. Cely den cakam ked pride z roboty s plnou ritou hovien. Rano ma nema cas vyvencit, takze to drzim v sebe az do vecera. Raz som sa vysral v obyvacke, ale potom som schytal s jeho zimnymi backorami po frnaku. Ked vyletim z vytahu, stim uz po ceste z vchodu. Pre mna je hovno symbol slobody a cerstveho vzduchu. To kde hovno nakoniec skonci mam uplne na haku, dolezite je ze mam prazne creva.

  15. rony píše:

    [14] ziskavas cenu za komentar mesiaca. haf!

  16. kapitan hak píše:

    ssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss mama na noveho psaa hovno

  17. Woodencat píše:

    Tak v nasom meste niekedy najdete aj ludske hovienko. Pravdepodobne bezdomovci kalia kde sa im zachce….ked mate silne reci pridite pozbierat tie ludske ja pozbieram psie.. ;) :D….?!