Kludny vidiek a rusne mesto

Opat na par dni ma hosti kludny vidiek. Pripomenul sa hysterickym brechanim susedovie sucky, ktora sa rozbieha na akykolvek podnet. Ja viem, je to jej strachom a nedostatkom vycviku. K nej sa v lavine pripaja kazdy pes v okoli. Neskoro v noci si pripominam obcasne netlmene zvuky silnych strojov na mestskom sidlisku a jeho pokoj. Druhy den ma vita cistou oblohou a teplym slnkom, ktore povzbudilo suseda v pustani starych otravnych hitov brazdiacich jesennymi zahradkami. Brechajuci gulasi prenikaju oknami aby boli prehluseni amaterskym traktorkom tahajucim prives k nedalekym stavbam monumentalnych obytnych bunkrov s malymi oknami a vsetkymi architektonickymi defektami ake moze naplnena predstava o prerastenom hradnom sidle sucasnosti mat. Take mame sny o tichom a pokojnom zivote vo vlastnom domceku. Uz desat minut nepocujem nic len hlasy nejakeho dokumentu v TV. Vona obeda zatienila ostatne myslienky…

Môže sa Vám ešte páčiť...

4 komentáre

  1. Piki píše:

    S manželkou sme ťa úprimne poľutovali. Užívame si nádhernú pohodu nedeľného upršaného rána, kedy sú psi zalezení a traktorčeky tiež.

  2. rony píše:

    ved dnes rano aj tu je klud. to je ale dane aj zvykmi cez nedelu nerusi. kvoli dazdu aj ta sucka inak brechajuca na cokolvek akokolvek dlho mlci. zabudol som napisat ze ma dvoch ucenlivych potomkov a majitela bez vycviku ;) tie psie brechajuce vlny su posobive. pripomenulo mi to knizku Snih.

  3. emmacore píše:

    Nasi sa odstahovali kvoli psom z Ba do Rohoznika. Teraz maju 3 dobermanov a susedia (spolocny dvojdom) dalsich dvoch. Najstarsi pes steka na cudzich okoloiducich psov z principu – brani si svoj harem (vsetko ostatne su sucky). Jedna fena nema rada korculiarov, skateboardistov a vsetko podobne, co pri pohybe hrkoce. Dalsej lezu na nervy decka, co sa jej cez plot pokusaju kradnut hracky. A akonahle zacne jeden pes stekat, ostatni sa pridaju. Sice nevedia, na koho alebo co sa steka, ale dovod musi byt, ked niekto zacal. Zaujimave je, ze ked byvali v panelaku boli ovela tichsi. Na dedine ti psi nejako zdiveli.

  4. emmacore píše:

    Teraz byvam na Kramaroch. Okolo je dost rodinnych domov s psami. Vsimli ste si, ze vela psov zacne zavyjat, ked pocuju hukacku? Napr. nas doberman zavyja, ked okolo idu poziarnici, sanitku ani policajtov si nevsima. Pri mne byvaju psy, ktore zavyjaju aj na sanitky. A na Kramare ich teda jazdi dost. Velmi sa zabavam, ked pocuvam tie koncerty.