Som po prvej záručnej prehliadke auta

Uplynul rok, nenajazdil som síce stanovený počet kilometrov ale termín prvej záručnej prehliadky nastal. Dnes ráno som ho tam teda pristavil. Prvá záručná prehliadka trvá dve hodiny a najdrahšia položka je výmena oleja. Položky na faktúre sú:
* Prevedenie TK po roku, 2 hodiny: 1190,-
* Olejový filter, 1 ks: 261,97
* Motorový olej Shell 5W-40, 4l: 2600,01
* Čistič bŕzd BREMTEC, 0,5 ks: 76,40
Cena teda bola 4129,-

Môže sa Vám ešte páčiť...

19 komentárov

  1. otty píše:

    Vitaj v rodine platiacich cestujúcich :-)
    A teraz si vyber nejaký hardware k PC v tej hodnote, o ktorý si prišiel tým, že si peniaze dal na servis. :-(

  2. mekelle píše:

    to nie je take zle – po cyklovylete do Rakuska siel bike do servisu a platil som 1800:))

  3. Bolek píše:

    no mne minuly tyzden inu sumu ukazovali, ked ma lakali, ze ake maju vynikajuce ceny serv.prehliadok a ze to su aj s DPH a s naplnami;-) BTW ten jeden halier pri takej okruhlaj sume a 4litroch je zaujimavy

  4. rony píše:

    [3] ine a vyssie?

  5. Bolek píše:

    prva servisna bola myslim 3.500 (s DPH aj s naplnami)

  6. Fifteen píše:

    nuz ja som to stlacal na co najmenej. olej som kupil po znamosti 4L za 1200 (castrol GTX magnatec). olejovy filter bol chvalabohu do nejakej stovky (v servise). jedine na com som sa ojekazil bolo doplnenie vody do ostrekovacov. dali mi to na fakturu 2x po 85 SKK. kompletna suma za prehliadku bola cca. 1700 SKK (plus olej za 1200 = 2900). brzdy mi necistili kedze jazdim hlavne po dialnici.

  7. rony píše:

    [6] to mi kolega hovoril, ze doplnili ostrekovac :-) trosku som mrkal na to ale vsak preco nie :-)
    u mna nic take nefiguruje.

  8. emmacore píše:

    U mna sice vselico doplnia, obcas aj umyju, ale vzdy je to o rad vyssia suma.

  9. bsa píše:

    :) 4tSKK? Tak to ma stojí olej, teda viac… :)
    Takúto sumu by som chcel mať za 15tkm prehliadku :)) Málokedy je však 4x vyššia, skôr 5 až 6, tiež je pravda že do kufra sa mi ten Tvoj svišt vôjde :)
    A teraz vážne, na origo servis nie zlá cena za olej, čakal som že si skásnu takých 600 až 800 SKK :)

  10. Piki píše:

    Toto marketingové ťahanie do servisu po roku a nie po kilometroch mi vždy evokuje myšlienku: To treba poometať pavučiny? alebo: Ten olej sa kazí ako klobása? Naozaj nerozumiem.

  11. emmacore píše:

    [9] Prosim o radu. Prednedavnom sme sa tu bavili o Land Cruiseri. Ak chcem auto na bratislavske cesty, nie velmi velke a nie velmi drahe, ma vyznam uvazovat nad Grand Vitarou? Ma to poslabsi motor, ma to len pseudopalubny pocitac, co neukazuje dojazd, ale je to az lacne v pomere k tomu, co je vo vnutri.

  12. bsa píše:

    ad [11]
    čo je nie veľmi drahé? Lebo TLC nie je drahý, on iba veľa stojí. Keď nie TLC tak forester by mohol prežiť. Ono výber 4kolky má viacero aspektov (spotreba, cena, povinné ručenie, havarijná) daj nejaké cenové koordináty (napr. max milión), či to má mať odpočet DPH, či to má aj málo žrať, kde s tým budeš jazdiť a podobne.
    Čo sa týka vitary mne sa páči, akurát sa mi nepáči ako brzdí, to je jendoducho bieda. Možno trochu hlučný motor (diesel) ale inak dobré auto, za dobré peniaze.
    Ako som napísal vyššie, daj podmienky, niečo sa vždy nájde.

  13. emmacore píše:

    Dik za info. Co sa tyka tvaru, preferujem krabice napr. Defender, novy Freelander, paci sa mi aj Grand Vitara. Chcem to na jazdenie po Bratislave, mimo len obcas (napr. do kopca v Juri, kam sa vacsinou da opatrne vyliezt aj s priatelkinym Avensisom), takze nemusi byt permanentna stvorkolka. Nie velmi velke, ziadne patmetrove hovado. Spotreba ma az tak velmi netrapi, ale zas nech nie je 15 l/100 km pri 90 km/h. Motor nemusi byt sestvalec, staci slusny stvorvalec. Odpocet DPH urcite ano. Co sa tyka ceny, tak ten milion vratane dane, co stoji Vitara, je super. No a som rozmaznany z budikov a paciek z Audi, ale dokazem prezit nieco drsnejsie. Ale vychytavok ako vyhrievanie sedadiel by som sa nechcel vzdat.

  14. emmacore píše:

    Este jedna vec, nepacia sa mi take feši SUVy ako napr. RAV4.

  15. bsa píše:

    ad [13] no začnem od konca. Mal som už síce všelijaké autá ale (bez urážky) byť rozmaznaný z páčiek a budíkov v audi je pre mňa skôr urážka :) V každom prípade viem asi ako by mal vyzerať interiér. :)
    Ak nechceš veľa zaplatiť choď do daewoo (vážne, to nie je sranda) a pozri sa na captivu, technicky je to to isté auto ako RAV4 (ten istý výrobca náhodnu, prevodovky atď). Iný je len motor (je to fiat/alfa romeo pri dieselovom, čo je mimochodom dobrá voľba). Ak je to na Teba drahé choď do subaru, omrkni forestera (pozor nie je diesel a ak chceš automat tak iba 4st), odpočet DPH je v čechách ak to chceš povedz, vybavím aj cenu aj tabuľky tak aby si bol N1. Pozor forester treba zažiť, to nie je auto, do ktorého sa zaľúbiš na prvý krát. Ak nie forester prezri outback alebo legacy, 2.0 je teraz u subaru celkom vyladená a nepapá veľa (cca 10).
    Ak sa neľúbi forester, skús vitaru, pozor na bzrdy – mne sa nepáčili. V benzíne som veľa nešiel, môže byť o dosť lepšie čo sa týka bŕzd.
    Výpredaje by mali byť u bmw X3 (pochybujem že ideš pod 1m), u subaru v čechách (viď http://www.ck-subaru.cz) modely 2006 sa dobré ceny (bacha ani najvyššie modely v 2006 nemali xenony a 2zónovú klímu). Možno ešte budú posledné staré freelandery za dobré ceny (to pochybujem ale za opýtanie nič nedáš).
    Čo sa týka hyundaiu a podobne neviem poradiť, nikdy som nemal. Kiu Sorento som videl aj v teréne, až na medzichladič a jeho umiestnenie robustné auto (ale to Teba netrápi keď iba po meste).
    VW, Audi, bmw, volvo a iný výrobcovia bruchoplaziek sú mimo buď cenou alebo bytelnosťou.
    Ešte teraz ma napadla Honda CRV, žiaden terénny zázrak ale dobrá cena, relatívne veľké, určite je odpočet DPH, a ak chceš automat tak ako u iných japončíkov iba s benzínom.
    Ak na niečo ešte prídem, dám vedieť…

  16. bsa píše:

    a kua kua, to som nevedel, že dnes dejvo môže stáť 1.3mega :)

  17. emmacore píše:

    Dakujem za vela informacii. Co sa tyka budikov, som odchovany na VW a dlho som bol presvedceny, ze nechcem ine auto ako VW alebo Audi. Potom som sa previezol na Avensise a zistil som, ze je to celkom prijemne auto (len ten interier je prilis cierny, mam slabost na svetle interiery a vela svetielok :-) a urcite lepsi deal ako Passat. A hlavne po skusenostiach so servisom Audi chcem ine auto. Holt veci nie su, ako byvali. Kamarat kupil do rodiny FR-V, dalsi jazdi na Espace. Obidvaja mali niekedy Passat.
    K tipom: Captivu si pojdem pozriet, zatial sa mi zda byt prilis velka. Forester je veru zvlastne auto. Vyzera trochu divne, ale je to Subaru a tie vsetky vyzeraju divne :-) Vela rokov ho mal priatelkin brat, asi pred rokom si ho kupila priatelkina mama. Obidva su/boli spokojni, az na nejake detaily. Mame napr. pri rychlosti okolo 130 km/h zacne nieco pistat z oblasti strechy, akokeby lyziny na streche. Skusim si v tom zajazdit. Vo Vitare – benzine, sa urcite prejdem, som zvedavy na brzdy (vpredu maju kotuce, vzadu bubny, to moze byt problem) a na hluk v kabine. Chcem si nazivo pozriet aj imitaciu dreva, ktoru dali do kabiny (Za to by mali dizajnerom ublizovat, nemam rad, ked sa veci tvaria inak, ako su. Priznat poctivy plast by bolo lepsie). BMW sa mi nepaci a keby som si tam naskladal vybavu, asi by som sa nedostal pod 1,5 mil. odhadujem. Stary Freelander by som nechcel, predsa len je to model stary niekolko rokov. Pri TLC alebo Defenderi by mi to nevadilo, ale Freelander je SUV, tie starnu IMHO rychlejsie. Honda CRV je dobry napad, pojdem pozriet. Este jedna otazka, co hovoris na Nissan X-Trail?

  18. bsa píše:

    ad [17] opäť od konca, ja nissan moc nemusím, sú to také autá čo majú iba jedno použitie. Nehovorím to v zlom, uvediem príklad, patrol. To je auto do terénu (aj keď posledná reinkarnácia je taký oplastovaný sloník), na ceste je patrol niečo úchvatne údesné.
    XTrail som v živote nemal ani v ruke ani nikto okolo mňa. V každom prípade ako každý japonec, tam kde nemec dá klipsu a spolieha sa na to, že v záruke sa to nerozpadne, tam japonec dá šrób krížom. Takže nebál by som sa, že nevydrží. Myslím, že sa chystá facelift čoskoro…
    K tomu pištaniu, to sa dá riešiť, treba to auto vidieť, závisí od konkrétneho kusa, mne raz na šnorchli pištal šrób na mriežke, ktorý bol asi o 2mm dlhší ako mal byť. Samozrejme iba od 60 do 90kmh :)
    K VW a Audi sa vyjadrovať nechcem, ako majiteľ jedného kusa roadsteru by som za niektoré veci zabíjal. Ale to aj u toyoty. Ale u audi si narozdiel od iných značiek mýlia ceny náhradných dielov s telefónnymi číslami.
    Captivu som omrkol v cenníku a skoro ma vystrelo, diesel s AT, 1.3mega… to som nečakal…
    Forester je síce čudný ale nikto ho nezávidí, dokonca už má xenony. Na subaru je relatívne drahá havarijná poistka (predpokladám, že vďaka umiestneniu motora je predný väčší ťukes celkom drahý). Pozor u nás nie je odpočet DPH, pretože slovenský importér je čo, hádajte deti? No predsa neschopný…
    Ja by som Ti doporučoval požičať si niečo také ako vitara na weekend a až potom sa rozhodovať či chceš také auto. Predsa len akonáhle sedíš hore je to iný svet, pomalší, kľudnejší a niekedy aj viac škodoradostnejší, predsa len keď máš dve tony akosi máš hneď viac rešpektu u ostatných.

  19. emmacore píše:

    Dik za vsetko. Povozim sa, uvidim. So sedenim vysoko mam skusenosti, myslim, ze ma to uz neprekvapi :-)