Poprehadzovať položky v stavovom riadku Firefoxu bez rozšírenia

Pred časom som čítal príspevok o rozšírení, ktorým si vraj možno usporiadať položky v stavovom riadku prehladača Firefox. Vtedy som sa zamyslel, či nejde o niečo, čo už Firefox náhodou nemá.
Tak som chytil myškou ikonku IE Tab a potiahol doprava. Funguje. Dokonca aj v staršom 1.5 to išlo. Či v 1.0 to už neodhalím.
V každom prípade si ikonky v stavovej lište môžete popremiestňovať ako potrebujete.
Pri tejto príležitosti som trošku poriešil veci v stavovej lište: AdBlock sa zmenil na ikonu. Zbadal som tiež, že môj AdBlock vie synchronizovať zo zadanej URI reťazce. Tu je moja otázka pre zaujímavosť: kto v CZ/SK zverejňuje reťazce?
Google Notebook do ikonky „zbaliť“ nejde takže mi tam svieti aj jeho „Open Notebook“.

Môže sa Vám ešte páčiť...

6 komentárov

  1. SlovakSoft píše:

    To premiestňovanie sa týka len niektorých rozšírení, neplatí to všeobecne. Napríklad Gmail Manager alebo FoxClocks nejde presunúť. Svoj filter aktualizujem na adrese http://www.slovaksoft.com/fx/ext/adblock.txt.

  2. dusoft píše:

    Mne to tiez funguje len na niektore.

  3. dusoft píše:

    PS: Moj adblock export najdes uz hodne dlho tu:
    http://www.ambience.sk/experiments/adblock.txt

  4. mafo píše:

    vo FF2 su vsetky taby na jednom riadku, pricom ked ich tam mam uz zo 10 tak mi to spravi rolovaci riadok .. da sa niekde zapnut aby sa to chovalo ako pri starom fajafoxe, tj ze to rozdeli do viacerych riadkov? neviem to za fras najst v nastaveniach

  5. SlovakSoft píše:

    mafo:
    Vo Firefoxe 1.5 to išlo úpravou v súbore userChrome.css. Vo Firefoxe 2.0 to už nefunguje.
    Môžete namiesto toho použiť rozšírenie Tab Mix Plus, má takú funkciu. Inak sa dá aj zmeniť šírka (takže sa ich zmestí do riadka viac): zadajte do panela s adresou about:config a potvrďte Enter. Na stránke konfigurácie vyhľadajte reťazec browser.tabs.tabMinWidth a upravte jeho hodnotu na menšie číslo (napr. 20).

  6. mafo píše:

    [5] V 1.5 som urcite neupravoval userChrome.css ale mal som ‚zo srandy‘ instalnute rozsirenie TabMixPlus ktory teraz nemam, netusil som ze to robil on, idem ho pohladat, vdaka za radu