Rozdiel medzi diggoidmi tu a inde

Diggoidné klony môžu vyzerať všelijako. Vždy však dospejú k bodu, kedy treba riešiť pretlak nových príspevkov v kontraste s reálnou schopnosťou zvládnuť prílev.
Povedzme, že na Slovensku diggoidi buď *trpia na úplný nezáujem* a oživujú ich hlavne samotní autori alebo sa presadí jeden diggoid, ktorý *trpí zasa návalom pomýlených príspevkov,* pokusov o tapetovanie – proste ako ktorýkoľvek populárny web. Všetky sprísnenia so sebou nesú aj priame a osobné útoky na vlastníka (sme malá krajina, ľahko sa hľadá terč).
Prečo ale nemajú až také problémy anglicky hovoriace diggoidy? Určite majú ale ak niektorý prerazí naozaj vysoko, tak sa jeho popularita nedá ani porovnať s lokálnou. Lenže oni musia mať ešte väčší problém s pridávaním príspevkov.
Ako potom takýto diggoid môže vyzerať?


Pekným príkladom je „NewsVine.com“:http://www.newsvine.com/ a na ňom vidno ako sa môže diggoid typu „vybrali.sme“:http://vybrali.sme.sk/ zmeniť.
Na Newsvine už neexistuje klasická slížová stránka. Všetko je už rozboxované a na prvý pohľad pôsobí táto stránka ako bežný spravodajský web.
Lenže tu prichádza prekvapenie. Na tomto webe sú celé články :-) Z diggoidu zostalo už iba hlasovanie, rôzne typy rebríčkov.
No a teraz vojdite na „vybrali.sme“:http://vybrali.sme.sk/

Môže sa Vám ešte páčiť...

2 komentáre

  1. Samušo píše:

    To by ale na vybrali.sme.sk nesmeli byť hlavne technicky zameraní blogéri, muži. Myslím si, že bežného človeka môže aj odstrašiť to, že na titulke je každý druhý článok alebo technický, alebo o blogoch. Potom politika, sem-tam bulvár, reklama a nejaké video. Možno by ozaj pomohlo členenie úvodného layoutu stránky na stĺpčeky z rôznych rubrík.

  2. yderf píše:

    [1] to clenenie by mohlo pomoct aj podla mna. avsak tapetovanie je ovela vacsi problem – a zabranovat mu je dost tazke – napr. prispevky z dejin nejaka mysteria.cz, alebo take nieco – stale za to hlasuju ti isti uzivatelia, ktori len zriedka hlasuju niekde inde. pravdepodobne je uz ta domena trochu blokovana, lebo na titulku sa casto aj tak nedostane