ICQ a hocičo iné

Ono to ani nie je tým, že je ICQ zlé. Skôr je v tom potreba IT komunity vymaniť sa z masy valiacej sa na registračné formuláre ICQ. Opakuje sa to periodicky s akoukoľvek službou. Nadnesene povedané: elita sa doteraz hrala, už sa pohrala, začali nabiehať ľudia a elita sa medzi nimi blbo cítia. A keď sa zle cítiš, racionálne dôvody sa hľadajú omnoho rýchlejšie.
Založil som si ICQ niekedy v roku 1998. Rovno môžem povedať, že to nebola „masovka“ ale práve taká elitárska zábavka.
Pred tým ňou boli POP3 účty, ktoré už dávno masa pohltila a k nim má už tiež elita „odpor“.
Nič nepochopiteľné, iba skutočný dôvod, prečo je tak populárne „brýzgať“ na ICQ. Uvádzané fakty iba zastierajú bežnú a pochopiteľnú frustráciu všednosti a otravnosti masy.
Preto je blbosť myslieť si, že existuje niečo lepšie a natrvalo. Cyklus funguje a nič ho nezastaví.

Môže sa Vám ešte páčiť...

7 komentárov

  1. sloper píše:

    Obecne mas pravdu, u mna konkretne to je ale inak – tiez mam ICQ od roku 98 a stale pouzivam originalneho icq klienta… stale pouzivam aj pop3, primarne, webmail je pre mna nudzovka.
    A mimochodom, ja som si doteraz vsimol, ze na icq bryzgaju vacsinou (zdoraznujem „vacsinou“) ajtacke lamy, ktore to robia z modnych pohnutok v style „ICQ fuuuuj (ej ale som king, ale som to tomu icq „nandal“)“.
    …uz sa nad tym ani nepozastavujem, je to sucast folkloru.

  2. rony píše:

    [1] netvrdim, ze to nepouzivam, iba sa taketo tanceky zacinaju predvadzat pred masou.
    nieco ako ked kritizujes nejaky poklesly TV format a pritom jeho dianie dopodrobna ovladas :-) a robis to z exhibicionistickych a voyagerskych chutok :-) (oboje, vratane popisovania ICQ aj TV) :)
    Rozdiel z 98 a 07 je ten, ze ICQ vtedy bola „exkluzivita“, POP3 podobne. Dnes je to nastroj masy.

  3. OttY píše:

    POP3 je masový celosvetovo. ICQ je vraj masové len doma v Izraeli, v ČR a SR. Inde vedú Yahoo, MSN a Jabber. Mne je ICQ voľné. Používal by som Jabber, keby som ta mal okrem Markoffa aj niekoho iného v kontaktoch. :-(

  4. Igor píše:

    [3] mas pravdu, ICQ je popularne hlavne v strednej europe, nie je to celosvetovo masova zalezitost, vid „statistika z wikipedie“:http://en.wikipedia.org/wiki/Instant_messaging. Osobne samozrejme tiez pouzivam ICQ, nikdy som vsak nepouzival oficialneho klienta, lebo mi vadila reklama.

  5. rony píše:

    [3] a [4] masovy len niekde… a co to meni na veci? ICQ je komunikacny prostriedok obmedzeny zaujmami ludi, ktori maju dalsie od internetu nezavisle spolocne znaky. Povedzme to takto: Orange je masovy na Slovensku ale na celom svete urcite nie. Co to meni na veci ak poviem, ze Orange je masovy? :) Je „masovy“ synonymum „celosvetovy“? Naviac masu tu nechapte ako „kvanta ludi“ alebo „vsetci ludia“ ale skor tu priemernu „masu“ ludi, kde je obrovsky rozptyl veku, vzdelania, zamestnania, inteligencie. Proste skutocna „vzorka“ obyvatelstva.
    Kym elita ako ju spominam, je z reality vytrhnuta uzko definovatelna komunita. Cojaviem v roku 1998 sa do internetu pripajali doslova nadsenci najma ak naozaj potrebovali IM, to sa za tych 20 minut na dialupe nedalo moc pouzivat. Takze to su FANDOVIA a tym padom elitari.
    Takato skupina ludi proste s prichodom masy uz prestava povazovat predmet ich zaujmu za atraktivny a bud rovno prejde do protiofenzivy alebo uz tento prostriedok nevnima exkluzivne. A hlada si exkluzivitu v niecom inom.
    Clanok nie je ani tak o ICQ ako o opakujucich sa cykloch.
    V casoch kufrikovych mobilov toto bol predmet deklaracie exkluzivity. V casoch notebookov za 200litrov to boli notebooky. Potom prisli PDAcka, po nich smartphony. A to spominam iba veci okolo pocitacov. Staci si vsimnut ako sa k tymto predmetom stavaju geekovia – urobi trebars vsetko pre to aby mal PDAcko v case ked ho maju v ramci svojich prijmov bezbolestne manazeri. Je z toho neuveritelne nadseny. Neskor to ponima ako bezny predmet alebo prejde do tabora protivnikov a vyzdvihuje nieco ine, dalsie. To uz zalezi na povahe.
    Cyklus je rovnaky, predmet zaujmu sa meni.
    Len zaujem o vsetko s vaginou je o nieco trvacnejsi :-)

  6. sloper píše:

    [4] och, opat to skvele porovnanie na wikipedii so skvelou vypovednou hodnotou:
    porovname 5 million users najlepsie z roku 2004 a naviac len z Europy a k tomu postavime tie desiatky milionov (wow, to je obrovskeeeee cislo) z roku 2006 alebo 2007 a samozrejme total.
    Skvele, v kazdej rozpravke na dobru onoc o zlom ICQ citam toto odkazovanie na wikipediu…
    Ale do flame nech ma nikto nezatahuje, mne je uplne jedno, kolko ma kto, len je mi to „porovnavanie“ uz smiesne.

  7. dusoft píše:

    otty: potencialne je kazdy clovek na gmaili tvoj jabber kontakt… staci pouzit ako server: talk.google.com
    a gmailovu adresu…
    je zaujimave, ze icq prezilo 10 rokov svojej existencie a stale je pomerne rozsirene (velke mnozstvo slovenskych kontaktov…). stale viac ludi, ktori prisli neskor, vsak automaticky uz pouzivaju napr. iba skype – cize, nie je to len o elitach, ako pise rony, ale aj o tom, co je je funkcne a momentalne leti…