Logitech LX 710 Laser pictus

Pri písaní predošlého článku o mojom novom klávesnicovom sete Logitech LX 710 Laser som aj fotil a porovnával s mojim predošlým klávesnicovým setom (pokazeným).


Zabaleny klavesnicový setZabalené je to klasicky retailovo a neviem prečo sa vystavuje na obdiv práve myška, ktorá je slabinou setu.
RozbaľujemeRozbaľovanie je opäť hrou a objavovaním. Vybalené časti setu nakoniec pôsobia na fotografii veľmi striedmo. Mňa vždy zaujímajú aj ako sú odfláknuté tie časti vecí, ktoré nie sú verejne dostupné a preto sa oplatí pozrieť napríklad na spodnú stranu klávesnice.
PorovnaniePôvodný set musím so slzou v oku porovnať s novým. Hore umiestnená klávesnica už nefunguje dobre. Kvalitu pôvodnej myšky ľahko zistíte už z fotografie oboch. Zato kolísky sú extrémne odlišné pričom nová je na fotografií vľavo. Nakoniec som vytiahol veľmi kvalitnú drôtovú „záchranu“ priloženú k Logitech LX 710.
Po kratšom čase teda zhodnotíme:
* keby sa nepokazil pôvodný set, tak som našťastnejší človek na svete,
* myška nového setu je zúfalá, tenká, tlačítka pod koliečkom ťažko použiteľné, na boku nie sú žiadne, nakláňanie koliečka je vysoko návykové a preto tu nie je fotka hodu o stenu,
* klávesnica vyzerá skvele, o to horšie sa píše,
* Fn klávesy – na tie si stále zvykám a vždy sa na moment zastavím, kde je ten, ktorý chcem. Najhoršie je to pri stláčaní kombinácii s Alt a Ctrl,
* veľký Delete a presunutý Insert je prekliatie,
* chýbajúca klávesa pre kontextové menu mi spôsobuje muky,
* voči pôvodnej klávesnici je nastavovanie hlasitosti odfláknuté – točiace koliečko je ďaleko najideálnejšie,
* ovládací software po pridaní anabolík je skvelý.
LX 710 je výborná voľba do obývačky a kľudne aj k multimediálnej zostave.
Stále mám problémy s tým, že SetPoint nespoznáva po zapnutí počítača set a identifikuje ho iba ako nejakú základnú sadu. Bojujem s registrami a neviem prísť na problém.

Môže sa Vám ešte páčiť...

5 komentárov

  1. Jiří Bureš píše:

    Osobně mi na nových klávesnicích vadí změna rozložení standardních kláves. Nejvíc se invence designérů projevuje v okolí nejčastěji používaných kláves (šipky, delete a spol.). Za to bych vraždil.

  2. e-lancer píše:

    No jo, s tým SetPointom som na tom podobne, aj keď vlastním iba Logitech Media Keyboard (taká obyčajná s káblom) a MX518 (taká neobyčajná, ale tiež s káblom), tak SetPoint sa k nim chová ako k úplne cudziemu hardware. Doteraz je pre mňa záhadou, prečo.
    Kedysi dávno som používal klávesnicu podobnú tej HP, jednoducho klasika čo do rozloženia klávesov + niekoľko mediálnych srandičiek na boku. Po násilnej smrti som si pomerne ľahko zvykol na nový Logitech, tak mne osobne prehnane veľký Delete vyhovuje (možno je to aj tým, že nie som PC veterán, a PC využívam iba na zábavu a oddych, nie prácu…).
    Inak, rony, asi tuším, na čo ten Insert tak často využívaš (má to niečo spoločné s Last.fm software?).

  3. rony píše:

    [2] Ins je vo FAR manazeri oznacenie suboru – napr. chcem v zlozke oznacit viac suborov a prekopirovat ich.

  4. e-lancer píše:

    No ja som mal skôr na mysli zapinanie a vypinanie scrobblingu v Last.fm ;)

  5. rony píše:

    ja pouzivam stare verzie Last.fm, niekto by mohol zrecenzovat ten novy big soft.