Pripravuje sa UMPC HTC Shift

Do stajní UMPC pribúdajú nové kone. Najznámejší výrobca smartphonov HTC, stojaci tak trocha mimo zaužívaný mainstream výrobcov mobilných telefónov, oznámil popri Advantage (bývalé označenie Athena) aj vstup do skutočného sveta UMPC.
Kým Advantage je z pohľadu PC skôr bastardom s veľkým monitorom ale Windows Mobile OS, tak HTC Shift by malo byť slušne vybavené UMPC:
* VIA 1,2 GHz,
* Vista s Aero,
* display 7″ s rozlíšením 800×480 pixelov,
* HDD 30 GB,
* Tri-Band UMTS/HSDPA, Quad-Band GSM/GPRS/EDGE,
* Bluetooth 2.0, Wi-Fi,
* vysúvacia klávesnica.
Veľkosť správy prirovnávajú ku klasickému „veľkému“ obalu na DVD disk. Informácie sú trošku strohé avšak vzhľad sa mi pozdáva svojim úzkym rámikom okolo obrazovky pretože nepotrebujem po bokoch žiadne masívne držiaky.
Vzhľadom na to, že ide o prvé správy a prístroj bude vonku až na jeseň, tak je priskoro viacej špekulovať. Odhady ceny sa pohybujú nad 1500 dolárov a toto zariadenie tak mieri medzi tie vybavenejšie. Je až s podivom ako HTC Shift zaujal. Zrejme podobne ako Athena (dnešný Advantage), ktorý sa podľa mňa pochoval neadekvátnou cenou – zariadenie zaujímavé ale vnútri je iba Windows Mobile a tam je ochota investície kdesi medzi 10 až 15 tisíc slovenských korún.
Súčasné modely sú známe a najbližšie realizácii snov: Samsung Q1, Q1 Ultra (bývalé Q2), Asus R2H a pár ďalších.
Viac informácii: Introducing the HTC Shift, HTC Shift UMPC.

Môže sa Vám ešte páčiť...

1 odpoveď

  1. Andy píše:

    kupujem ked pride na trh:) je to pekne a chcem UMPC koncepciu vyskusat. bateria sice vydrzi malo, ale co uz, budem castejsie nabijat.