Internote: poznámka k zobrazenej webstránke

Určite ste si občas chceli kamsi niečo poznamenať o práve zobrazenej stránke. Určite by ste si pri nasledujúcej jej návšteve chceli pozrieť, čo ste si k nej poznamenali minule.
Predstavte si, že si vyberáte nejaký výrobok z eshopov a pri ich obiehaní už ani neviete, čo vás vlastne zaujalo. Tak si prilepte k webstránke poznámku.
Internote je rozšírenie, ktoré som v jednej diskusií práve chcel, aby existovalo. Tu v tomto prípade ide iba o lokálnu záležitosť.
Predstavte si, že by ste mohli vidieť k danej stránke nielen svoje poznámky ale aj poznámky ďalších používateľov neobmedzované možnosťami, ktoré ku danej stránke poskytuje jej majiteľ – diskusie nemá každá stránka a nie každý majiteľ umožňuje len tak „beztrestne“ písať o jeho stránke čokoľvek.

Môže sa Vám ešte páčiť...

6 komentárov

  1. dusoft píše:

    stumbleupon?

  2. emmacore píše:

    Celkom mile to vyzera byt. Doteraz som na podobne veci pouzival Google Notebook.

  3. dusoft píše:

    StumbleUpon je v podstate to iste, funguje to uz hodne dlho (vyse 5 rokov): http://www.stumbleupon.com/
    ludia pridavaju stranky s komentarom do sluzby, je to pre to rozsirenie do Firefoxu. dost vela trafficu to posiela.
    neviem ci to ukazuje poznamky ku stranke (ci to rozsirenie pre FF to zvlada), ale vzdy sa daju pozriet minimalne na webe.
    napr:
    http://www.stumbleupon.com/url/www.ambience.sk/ipod-ebook-creator/ipod-book-notes-text-conversion.php

  4. rony píše:

    hej, len ja nechcem si pamatat „ze cosi kdesi moze byt o prave zobrazenej stranke napisane“
    nejako tak si to predstavujem ako nezavisle komentare ku stranke, ktore sa zobrazia rovno s nou. cize neurobim nic naviac proti obycajnemu pozeraniu stranok.

  5. dusoft píše:

    Hovorim, to zavisi na tom, ako je extension do Firefoxu implementovany – on moze tahat priamo info z danej stranky… ale ano, musi to niekto naprogramovat. len ide o to, ze stumbleupon ma velku uzivatelsku bazu, cize su tam miliony stranok s komentarmi a recenziami.