COWON Q5 MP3 prehrávač so srdcom PDA

Mobilné zariadenia nie sú ohraničené skupiny a často sa jeden typ zariadenia maskuje za iný. Foťáky v mobiloch sú najtriviálnejším príkladom. Cowon Q5 by mal byť najvymakanejším hardiskovým prehrávačom a jeho základom je vlastne operačný systém s vlastnosťami aké mávajú doterajšie PDA.
Pre multimediálnu zábavu má však všetko, čím PDA nedisponujú: hardisk s veľkou kapacitou, väčšia obrazovka pre prehrávanie videa, výstupy na iné multimediálne zariadenia.
Z PDA má všetko dobré, čo zasa bežné veľkokapacitné MP3 prehrávače nemajú: operačný systém umožňujúci spúšťať aj niečo iné ako multimediálne súbory, komfort ovládania, dotykovú obrazovku, interaktivitu, kopec rozhraní ako je USB Host, internetový prehliadač a WiFi.
Cowon Q5 je už multimediálne PDA. Viac v recenzii.
A teraz tá cena nie je AŽ tak vysoká. Teoreticky by sa na tom mala dať spustiť GPS aplikácia (navigácia do auta), už teraz to vie filmy s titulkami, má to väčšiu obrazovku ako šitú na príručný prístup na web. Čo by som to ešte mohol chcieť? Možno trochu lepší prehliadač :-) Len pozor na fakt, že táto cena je už blízko cenám UMPC.

Môže sa Vám ešte páčiť...

2 komentáre

  1. alian píše:

    zaujimavy kusok zeleza, drzal si ho v ruke? zaujimalo by ma ako je to s prehrievanim

  2. rony píše:

    nie, neni dostupny este.