TomTom na iPhone: bude, nebude, bude, nebude, bol, nebude…

Prečítajte si môj minulotýždňový blabot. Vychádza z rečí okolo licencie Apple na použitie GPS, konkrétne zákaz navigácie. Väčšinové názory tvrdia, že je to kvôli výdrži baterky. Lenže… nie som sám, čo krúti hlavou. Navigácia v aute skoro nemá zmysel pokiaľ tá škatuľka, čo ukazuje mapu nie je pripojená na externé napájanie. Sebelepšie PDA nevydrží ani pár hodín a to som optimista. Takže ako to vlastne s tou navigáciou v iPhone je?
Ďalší postreh ku hrám: iPhone má slušný HW na hry ale problémom je nájsť optimálne ovládanie. V tom podľa mňa problém nie je. Buď sa proste vymyslí „diaľkové“ bezdrôtové alebo proste nejaký ovládač pripojený do systémového konektora. Najlepšie aby bol vymyslený TERAZ hneď, nech sa na ten ovládač prispôsobia výrobcovia hier. samozrejme v takom prípade by ten ovládač bud mal byť niečo ako „vanička“ a do nej zacvaknutý iPhone alebo dock na stole a ovládač v ruke.

Môže sa Vám ešte páčiť...

3 komentáre

  1. dusoft píše:

    no jo, ak mas cez obrazovku, na ktorej sa hra odohrava, behat prstami, to asi nie je idealne. idealnym vsak nie je ani vanicka, to mi uz pride excesivne nosit k telefonu ovladanie na hry :-)
    inac k iphone neexistuje klasicka nabijacka do auta (zapalovac), ako to byva riesene klasicky?

  2. rony píše:

    [1] zrejme to ovladanie hier zavisi na typu hry – ak je „vanicka“ sucasne puzdrom, tak ti to vadit nemusi, fantazia je jedine, co ta obmedzi v predstavivosti.
    viem si predstavit, ze pre kohokolvek moze byt napr. externy „joystick“ celkom fajn predstava. neviem.
    *autonabijacka:* existuje, ma to USB nabijanie, takze COKOLVEK kam pichnes USB.

  3. marfy píše:

    Autonabijacka sa da kupit na ebay