Netbook s multitouch obrazovkou

Poďme na pole čírych teórii. Podľa nich Apple posledné mesiace či roky pracuje na vyplnení segmentu označovaného ako netbooky. Priznám sa, že aj bez prechodu na OS X minulý mesiac by ma potešilo zariadenie kombinujúce koncept UMPC (bezklávesnicové, dotykové) a súčasných netbookov (proste krpatý laptop). S použiteľným OS, ktorý nemusí byť plný Windows ale musí byť schopný prístupu na internet. Na cene záleží v prípadoch zariadení typu Aspire One či EEE PC. Nie sú hodné investície, sú priamo určené k zničeniu v exteriéri. Ten môj netbook je skôr zariadenie do pekne zariadenej izby prenášaný dôkladne zabalený a vytiahnutý opäť v inej izbe.
Priania fanúšikov sú jedna vec a obchodné kalkulácie výrobcov či predajcov niečo iné. Preto sa neoplatí snívať. Ázijské chýry však informujú o započatí výroby netbooku pre Apple. Firmy Foxconn, Wintek a Dynapack dostali vraj objednávku od Apple, ktorá súvisí práve s takýmto zariadením.
mac miniV nich sa vraj vyskytuje 9,7″ obrazovka (trafili moje maximum). Wintek vyrába dotykové plochy pre obrazovky, takže z toho sa usudzuje multitouch. Spomínaná cena okolo 800 dolárov je skôr odhad na základe vyjadrení Apple, že sa nesnaží takéto zariadenie ponúknuť ako najnižšiu triedu. Pri pohľade na ceny MacBookov by to paradoxne mal byť najlacnejší stroj. Lacnejší je už iba hybrid Mac mini (ten je do desktopu preoblečený laptop).
Posledná informácia hovorí už o októbri 2009, čo by bola príjemná informácia. Zároveň s tým by mohol už tento rok byť predstavený ďalší model iPhone – rozhodne by mal byť vizuálne odlišný. Ľudia využívajúci iPhone ako internetovátko tak dostanú na výber. Ponechať si terajší iPhone a dokúpiť netbook. Kúpiť oba. Kúpiť iba nový iPhone. Možnosti by sa rozšírili a zároveň všetko v jednom košiari. :)
Ak chcete, bežte po tie isté úvahy na macblog.

Môže sa Vám ešte páčiť...