Google Trends: Facebook predbehol Azet

Je fakt, že ignorujem slovenský internet. Presnejšie „projekty“. Či už veľké molochy, šmejdy, čo sa za molochy považujú. Šmejdy, čo ich za molochy považujú. Šmejdy. Malé projekty. Všetko. Okrem snáď SME.sk, kde vedia, kde je sever a majú nápady.
Takže dnes je historikuš chvíľa. Google Trends tvrdí, že na Slovensku používanie Facebooku predbehlo Azet.
Malé pretnutie v grafe ale veľký krok pre internet.
Mohol by som začať mudrovať, že Facebook si adoptovali všetci tí, ktorí v Azetovských projektoch vidia cielenie na predpubertálne, pubertálne a post pubertálne entity. Na otravovanie ponukami na sex (takmer na každej stránke – na Azet.sk sa tomu nevyhnete, aby ste o pár sekúnd nenatrafili na ponuky tohto typu). Ešte by som mohol mudrovať, že Facebook začali používať celé cieľovky, ktoré by iné služby NIKDY nepoužili (ja som na Facebooku a poď aj ty).
Mohol by som mudrovať, že by najlepšou reakciou Azetu bola žiadna reakcia ale len zotrvanie pri cieľovke, ktorej to ide. A ju si udržať vývojom portálov. Zožrať konkurentov s tou istou cieľovkou (viem o dvoch). Ale inak nič. Z pokecu nebude „nenickoidný Facebook“.
Rovnako nemá zmysel, aby na Facebook migrovali ľudia, čo sa potrebujú skrývať, aby sa mohli prejaviť. Takže nič sa vlastne nedeje.
Iba sa ukazuje, že internet nepoužívajú len decká a úchyli (niekedy je to to isté). Ale, že si ho pomaly adoptujú AJ PRE KOMUNIKÁCIU ľudia, ktorí doteraz nanajvýš internet čítali.

Môže sa Vám ešte páčiť...

6 komentárov

  1. emmacore píše:

    Ako to, ze o tom este nepisu na Sme a Medialne???

  2. rony píše:

    Medialne.sk nesledujem ale cakal som, ze uz to niekto spracoval. Mozno nechcu pouzit data z Google Trends pretoze vacsina frci na inych komercnych meradlach a cisla idu von raz za mesiac alebo co…

  3. mary píše:

    presne tak

  4. emmacore píše:

    Uz ta cituju na Medialne, teda FWD.

  5. Dino píše:

    ja si zasa nemyslim ze Facebook je nejaka prelomova komunikacia to co sa tam deje je ze ludia si pisu statusy(s dost malym obsahom) a potom chatuje cez ten dost zly facebook“program“ .. firmy tam zdielaju novinky ano pekne ale pride to niekomu seriozne ?

    http://www.youtube.com/watch?v=kFKHaFJzUb4

  6. rony píše:

    [5] Dino: a kto to TU na TOMTO mieste TVRDI? Nie. Tvoja poznamka ma komentovat TO, CO som napisal.