Windows Phone?

Opäť si veľkí čosi želajú. Prichádza (najčastejšia veta Microsoftieho marketingu) – v preklade „dúfame, že nebude to taký prieser ako terajšia – nová verzia Windows Mobile.
Prvé, čo človeka upútalo je najväčšia zmena. Opäť v názve. Predpokladám, že aj toto nové bude prešpikované starým rozhraním, starým správaním. Takže nové meno.
Ono to meno sa už nedrží iba samotného systému. Veľkí chcú, aby výrobcovia všetky takéto telefóny pomenovali Windows Phone.
Vsuvka: Pamätáte na Windows Commander? Áno, ustúpil právnikom veľkých a premenoval sa na Bordel Commander… ops. Total Commander.
A teraz veľký láskavo prepožičia nesmierne chránené firemné zlato. Windows. Všetkým.
Čo sa vlastne zmenilo? Pohľad na obrazovku napovedá, že ikonky orámované do včelích plástov nebudú síce všetko ale horný a dolný pruh po mne kričí „ešte som tu, vyťahuj paličku!“.
Už otrepanú správu o oknostore ste už počuli. Windows Marketplace konečne berie vietor z plachiet Handangu a podobným velikánom, ktorí pred rokmi pohotovo vzali iniciatívu do rúk. Snáď sa fanúškovia WM konečne dožijú aj normálneho spôsobu preberania aplikácii.
My Phone je obdoba MobileMe, ktoré nepoužívam, takže vám ju tu nevychválim :)
No a ako je to už samozrejmosťou. Do svojich terajších telefónov to nenarvete. Kúpili ste si predvčerom mobil? Áno, preto už dnes nemá cenu.
Idem pohladkať mobil z roku 2007 s najnovšou verziou jeho OS.

Môže sa Vám ešte páčiť...