Adresy na prenosy z dnešného predstavenia Apple

Predstavenie nových produktov Apple sa bude konať v Yerba Buena Center for the Arts Theater vo San Franciscu o desiatej ráno miestneho času – 19.00 v strednej Európe.
Akcia má názov „Come see our latest creation“, čo by podľa špekulácií potvrdzovalo ohlásenie tabletu ale AJ produkty zamerané na umenie, hudbu a film.
* latest creation – vaše komentáre k dianiu 27.1. od 19.00 – vlákno slúžiace na vaše konkrétne dojmy z predstavovania na serveri iphone.cz
* live.ondratoral.com – klasický česky komentovaný prenos (textové komentáre, obrázky),
* Vladimír Janeček bude mať Event na SuperApple.cz
Kompletnejší zoznam je na iphone.cz
budova
Funguje to takto: akcia je na pozvánky a nerobí sa z nej oficiálny audiovizuálny prenos. Účastníci však obvykle pre svoje redakcie robia textový popis diania vrátane fotiek. Tie sa potom objavujú na ich serveroch. Ondra Torál a Vladimír Janeček sledujú tieto servery a priebežne prekladajú z angličtiny. Na ich weboch teda sledujete ako priebežne pribúdajú textové poznámky ako aj ich vlastné komentáre.
Apple obvykle na druhý deň zverejní audiovizuálny záznam na svojom webe.

Môže sa Vám ešte páčiť...

15 komentárov

  1. bsa píše:

    dobre vidím, že „it also run Windows7“? :)

  2. rony píše:

    [1] urcite nie :-)

  3. bsa píše:

    ma crunchgeare som zahliadol aj také

  4. rony píše:

    [3] to je urcite blbost preboha.

  5. bsa píše:

    no výkon by to nato malo, embeded windowsy si tam viem predstaviť ako technologickú masturbáciu. Praktické využitie neviem. Inak slušná cenovka

  6. rony píše:

    ja ti neviem. to windows je myslim ako hostitelsky system. prakticke vyuzitie viem. zabava.

  7. bsa píše:

    buď si ma zle prečítal alebo ja mám vidiny, rony a windows 7 a zábava :)
    inak je to dobre, že prišiel takýto device za túto cenu, bude tlačiť aj iných aby šli s cenami nižšie. Ešte keby to tak malo nejakú formu multitaskingu, plus RDP a tak je to slušné posteľné browsovadlo.
    Naštastie v marci som celý mesiac v US takže možno to omrknem naživo.
    A k tej zábave, dovtedy kým tam nenaportujú WoW to zábava nie je :)

  8. emmacore píše:

    WoW? Radsej nejake CoD, nie?

  9. rony píše:

    [7] obavam sa, ze to nie je zacielenie toho pristroja. Ziadne komplikacie, ziadne konzultacie s nejaky geekom, ktory mi to ponastavuje a poriesi a vysvetli. Kupim rozbalim, som debil z IT ale obratom mozem konzumovat. To je cielenie.
    Chapem vsetky „napady“ a napr. SMB by mohol mat aj iphone len to nie je killer funkcia.
    V marci si v USA? Ak bude problem v EU to kupit, tak si moj clovek. Osahanie – ono je to iphone s velkou obrazovkou.
    Multitasking by sa aspon pre zmysluplne app hodil, to je pravda. PRe mna len a len pre IM – nic ine.

  10. bsa píše:

    jo súhlas je to jednoduchý device
    inak ma napadlo, keby presne to iste (ale akože presne) vydalo napr. HP bol by okolo taký povyk?

  11. rony píše:

    [10] asi nie, pretoze oni by ponukli len hardware bez tych sluzieb. Preto to vlastne tolko ludi zaujima, lebo je to uzke prepojenie a vie sa k tomu vyjadrit aj kdejaky novinar. My sme taka ajtacka komunita, ktora vie reagovat aj na hw veci ale ked sa k niecomu ako toto vyjadruju aj ostatni, tak sa nam zda, ze je o tom vacsi humbug ako k inym hw. Problem je aj v tom, ze taketo zariadenia vlastne nikto velmi nevydava a ked zacne, tak to uz bude obvykle mainstream, samozrejma vec :-)
    Opacne: ajtacke problemy su v tom, ze dobre uchopi hw zalezitosti (pripadne OS a pod.) ale nevie uchopit tu obsahovu zalezitost, tak ju „vyclenuje“ mimo. Akoby to chapal ako ohrozenie – ak niekto zacne ponukat stroj, v ktorom su vyriesene problemy, ktore on riesi aby ten obsah dostal ;-) (samozrejme len mainstreamove, nie vsetky problemy – preto maju „problem“ ze ten stroj nevie to alebo hento) :-)
    Typicka reakcia ajtaka: ma to uzavrety OS a nemozem tam dat Ubuntu. SD kartu to ma cez adapter a nie priamo. nema to usb. Neuvedomuje si, ze nejaky laik chce v pripade SD karty skor „dostat fotky z fotaku“ a neriesi sposob – ak mu daju nejaky hotovy, tak to berie ako fakt :) a ked nieco nie je, tak obvykle si to neuvedomuje, ze to nie je.

  12. bsa píše:

    ja som mal na mysli komplet všetko aj obsah, podľa mňa by sa zdvihla vlna „oprávnenej monopolnej kritiky“.
    S fachidiotizmom súhlasím aj keď sám vidím niekedy, že ten prístup apple nie je ideálny.
    A tiež pekne vidno rozdiel trhov, v US sa kupuje služba/obsah+zariadenie u nás iba zariadenie a obsah sa niekde ukradne a službu urobí sused.

  13. rony píše:

    [12] opravnena monopolna kritika? v com? Neviem v akom smere. Vyrobili masinku, dohodli sa s vlastnikmi obsahu, predavaju ju sami, niektore servre typu appstore, bookstore a itunes prevadzkuju sami. A je na mne ci na toto vsetko pristupim alebo nie. (nesrandujem)
    pristup apple je, ze keby neponukli aj hotove riesenia, tak su skutocne firmou vyrabajucou hw pre fanatikov. Jasne vedia, ze musia pre taketo zariadenie ponuknut obsah. Nemaju predsa povinnost ho predavat „bez neho“. Ja to vidim tak, ze si nekupujem ten hw ako taky ale celok vratane tych moznosti naviac.
    Casom ludia pridu na to, ze kupit si nedorobeny netbook je skor pre fanatikov ale nakoniec bude musiet prist predpripraveny kompromis a narubu tam upraveny OS, kde bude vsetko prisposobene jednoduchemu pouzitiu ZAKLADNYCH veci. Nahrat tam XPcka a tvarit sa, ze to staci je blbost. Preto ma viac u netbookov zaujimali predinstalovane SPECIALNE pripravene linxuove distribucie. Tam mam odvahu to kupit a krabicu hodit do ruk otcovi bez toho aby som na to siahol.

  14. bsa píše:

    čéče ty fakt nečítaš :) čo píšem

  15. rony píše:

    [14] ved nerozumiem tej prvej vete :-)