TOP10 za rok 2011

Pred pár rokmi (2004, 2005, 2006) som si na konci roka zložil článok z vecí, o ktorých si myslím, že som ich najviac používal. Potom som to považoval za neustále opakovanie toho istého. Spomenul som si na to v roku 2009.

Teraz zrevidujem práve rok 2009 a uvidíme, čo sa zmenilo.

FAR manager je mojim snom pre OS X. Ostáva a zrejme žiadny developer nemá motiváciu ho vyrobiť. Škoda. Bol a som ochotný investovať. A tým myslím nie 5 eúr.

WordPress nahrádza veľa rokov prevádzkovaný Movable Type. Budem sa snažiť do neho viacej vniknúť. Nateraz sa však snažim upevniť ho do tej miery, aby mi nerobil problémy prechod ani samotný WP.

Firefox naďalej používam, napriek valcovaniu trhu prehliadačmi ako Chrome. Nebudem klamať, uvažoval som prechod na Webkit. Lenže nie ten v Chrome ale ten na Safari. Sorry.

gMail je mojim mailovým klientom a rád pri ňom zostávam.

Adobe Photoshop bezozmien

iMovie je program, ktorý som začal masívne využívať na výrobu videa. Poviem na rovinu, keby som neprišiel doma na mac, dodnes sa točím v uzavretom kruhu neustáleho „pečovaní“ o Windows. Mal som šancu objaviť, že okrem OS existujú aj veci, ktoré sa dajú s počítačom robiť.

iPad som ešte v roku 2009 nepoznal. Ten spôsobil obrovský obrat. Nevysedávam za počítačom ale obvykle sa doma pozerám do iPadu. Hovorte si čo chcete, môj fakt, vaše kecy. Nič viac ma nezaujíma. :-)

Reeder je moja obľúbená čítačka pre iPad (a iPhone), ktorú používam snáď najčastejšie pretože geniálne pracuje s Google Readerom.

Real Racing HD sa prebojoval do top 10 ako jediná hra. Dávam ju sem skôr pre ostatných ako pre mňa.

Stanza je čítačka formátu epub pre elektronické knihy. Prešiel som si z PDA najprv na iPhone a teraz iPad.

Môže sa Vám ešte páčiť...