Primárny parameter sekundárneho monitora

Priebežne si vyberám sekundárny monitor k môjmu súčasnému (a napodiv skvelému primárnemu).

Lenže ja mám exotický parameter, ktorý chcem, aby sekundárny monitor spĺňal. Obieham NAY, vypínam a zapínam monitory. Nestačím sa čudovať. Deväť z desiatich stačím v duchu napočítať do desať, kým sa objaví pôvodný obraz.

Môj HX93b som nakoniec odstopoval. Vypol som ho pri bežiacom počítači. Zapol som stopky spolu so zapnutím a keď nabehol desktop operačného systému počítača tak som dostal 3,2 sekundy.

Odmerajte si svoj monitor a pokiaľ ste sa dostali niekde okolo tejto hodnoty, nebodaj LEPŠIE, dajte mi sem čas, výrobcu a model. Prípadne aj link na eshop.

Monitor s takto dobrým časom zapnutia je ideálny sekundárny. V mojom prípade by totiž bol vypnutý a používal by som ho až pri serióznejšej práci s videom alebo inej vhodnej činnosti. Nevyznávam mrhanie trvale zapnutých elektrospotrebičov a preto tento parameter uprednostním pred všetkým.

Len ticho predpokladám, že tie skvelé časy dosiahnu monitory s IPS, minimálne DVI konektormi (lepšie aj DisplayPort). A že to poväčšine budú tie lepšie monitory Samsungu, EIZO, HP, Dell…

Jeden výsledok pre začiatok: 3 sekundy má HP ZR22w

Vrátim sa k SONY HX93B: kúpený na prelome 2004 a 2005, takže na prvé počutie vykopávka? Prekvapuje ma, že SONY ukončili výrobu počítačových monitorov pretože tento kus dokazuje, že vydrží. Stál viac ako dvojnásobok vtedajších „plečiek“ typu „Alinea“ či „Fasos“. Vy ste možno za ten čas mali dva či tri monitory. Ja stále tento jeden.

Môže sa Vám ešte páčiť...