Rýchle porovnanie Popcorn Hour A-110 a nového A-400

Práve som napojil môj nový networked media tank od Syabas, model Popcorn Hour A-400. Vymieňam ho za svoj už starší A-110. Čo je podnetom a čo sa naplnilo?

Vymieňam za toto:

Syabas Popcorn Hour a-400

Krabička je ďaleko lepšia, na pohľad vhodnejšia pod televízor.

Je však vyššia ale užšia ako A-110, ktorý vyzerá dementne.

USB port na rýchle pripojenie externého disku je na pravom boku vzadu, čo je horší prístup ako u A-110, ktorý ho má vpredu.

Nemá fyzický vypínač, ale A-110 ho má vzadu a tým pádom je k ničomu.

Nechával som si konkrétne video, kde mi už prehrávač A-110 zlyhával a sekal sa. Na A-400 sa ani nehne a excelentne prehráva aj tento súbor.

Oživenie prehrávača je ďaleko príjemnejšie – v podstate si vystačí sám. Samozrejme ešte by to chcelo, aby ste vedeli ako nastaviť parametre videa, zvuku atď. Najmä ak chcete používať posielanie zvuku cez optiku do receivera.

Tabletová aplikácia sa najprv vzpiera, nemáte tam NMT Apps, lebo nemáte interný disk…

Napájací zdroj, ak nie je zapojený do Popcornu počuteľne bzučí.

Predná biela LEDka je síce maličká, pri prehrávaní sa trochu utlmí, prelepovať však budem. Našťastie čidlo diaľkového nie je hneď vedľa.

Nejdem riskovať vloženie disku z A-110, takže neviem či môj Taimador prežije alebo či sa Popcorn dokáže prebiť NMT aplikáciami z A-110.

Sympatické je, že v balení sú najpotrebnejšie káble.

Diaľkové má svietiace klávesy, nahradí ho aj tak Harmony One.

Rozhranie OSB prvkov pri prehrávaní (napr. titulky) má v podstate tú istú logiku ako v predošlom modeli. Len je to v polopriesvitnom rámiku. Vykreslenie písma je trochu iné.

Pri prepínaní titulkov znateľne poskočí prehrávané video. Len estetická vada.

Prepínanie Audio stôp je presne ako aj bolo. Bez názvov, pomerne mätúce. Občas by som privítal možnosť ešte pred spustením videa možnosť vybrať si audiostopu, titulky a nahodiť video.

Kolega ho dostal už minulý týždeň a on hovorí, že príprava videa na spustenie je dlhšia, ja to až tak nepozorujem.

Pribudlo však čakacie koliesko v strede obrazu a občas pri manipulácií s parametrami sa zobrazí. Zbytočne ale nevadí.

Úvodné menu je iné, už skôr taký karusel, príjemnejší ako originálne rozhranie A-110.

Opensubtitles

NULA. Povel síce v menu je a aj to zrejme zistí, či sú titulky ale po odsúhlasení to zamrzne a nič sa nedeje. Pomerne zaujímavá a propagovaná funkcia neexistuje a nefunguje ba hlavne spôsobuje viditeľný problém.

Celkový result: na 1080p video súčasnosti je už A-110 pomaly na odpis. Prechod na A-400 je práve ten smer, ktorý započítajte medzi nevyhnutné.

Môže sa Vám ešte páčiť...