Neuverím poctivosti firmy, ktorá sa nevenuje zadnej stene výrobku

Je zaujimave ako velmi rozhoduje moja fixacia na zdanlivo nedolezite zadne steny vyrobkov. Dokazem dost jednoducho zdovodnit ich dolezitost – je to v prvom rade viditelny znak toho ako velmi sa vyrobca venuje svojmu produktu – ak ho nezaujima ako vyzera ich vec zvonku ako mi dokaze, ze sa venoval detailom vo funkcnosti vyrobku a veciach, ktore NEVIDIM?

samsung-p2370hd-lcd-monitor-news-2

Prikladov, kedy je aj zadna stena podstatna je VELMI vela.

Spodna strana laptopu: je predstava, ze je polozena na stole, lenze laptop NOSIM so sebou a rozhodne je ju vidiet. Dotykam sa jej pri prenasani. Nerieste, ze to nema vplyv na schopnost plnit ulohy, co mu davam, to je nieco ine. Bez splnenia tejto podmienky by som taky vyrobok ani neriesil.

Zadna stena monitora – takmer nikdy som nevidel niekoho aby mal monitor pocitaca otoceny k stene. Vybehnite si niekedy do kancelarii… Doma to nemate v spajzi ale obvykle v obyvacej izbe – preco by teda mal monitor zozadu vyzerat ako brucho hrocha vykuchaneho svorkou krokodilov?

V poslednych rokoch uz aj vyrobcovia mobilov pochopili, ze dizajn nieje len spredu…

Ake veci teda na zadnych stenach by nemali byt?

Servisne nalepky, viditelne „creva“, napr. plechove vylisky zvnutra – to je u monitorov najcastejsie okolo konektorov. Vetracie otvory a snaha zadok len „obalit“ ciernym plastom.

Nulova snaha umiestnit konektory tak, aby zozadu netrcalo klbko kablov – to je OBROVSKY problem televizorov – su schopni umiestnit ich na krajoch a potom musite tahat kabel zadnou stenou = chybaju prichytky, takze kable visia vzadu. Pritom u monitoru ci telky by stacilo aby boli konektory co najblizsie stredu a spodku – neverim, ze je to konstrukcny problem. Neverim, ze je problem zakrytovat celu tuto cast, ze je problem nohu monitora a telky prisposobit na pretiahnutie kablov ich vnutrom – obvykle idu kable VZDY smerom nadol.

Ja to nakoniec chapem – vacsine ludi neprekaza, ze ich zivotny priestor – doma, v kancelarii – je obtoceny kablami, ktore natiahnu metodou – priama linka od zastrcky k vyrobku – takze po tyzdni su schopni mat okolo seba po zemi a po stole len same zmotane kable od elektriny, od ethernetu.

Vyrobcovia nie su schopni vyrobky dizajnovat komplexne – ak ho promuju v propagacnych materialoch, zazracne funguju bez kabelaze a BEZ zadnej steny. Preco produktovi fotografi netrvaju na svojej profesnej cti a nefotia tie veci vyhradne tak, aby nam neklamali? Laptop ma ako trvale prislusenstvo posrany nabijaci adapter, tak nech kurva to nie je plastova cierna krabicka s kablom, ktory nie je ohybny ale pamata si este ako bol zmotany v krabici. Nech jeho pripojne miesto nevadi.

Ak vyrobca serie na tieto zdanlivo nepodstatne veci, tak mu neuverim, ze sa dokladne venoval tomu, aby mi ten vyrobok naozaj sluzil.

Môže sa Vám ešte páčiť...