Office 2003?

sme: píšu o lokalizovanom Office 2003.
Fakt neviem dokedy to treba opakovať, Outlook 2003 nie je úplne nový. Má _iba_ prekopané rozhranie, fakt banálne kozmetické zmeny a presuny. Funkčne nie je pridané nič, len sa vypichli užívateľské filtre a hodili z menu a toolbarov do hlavnej časti okna programu. Facelifting – nič viac. Škoda, že aspoň nešli ďalej a znova je to NATVRDO bez možnosti naklikané prostredie uložiť, meniť, navrhovať, premaľovať. (napr. XUL, že…)
Naproti tomu SME kvalifikuje zmeny vo Worde ako kozmetické? Preboha živého aj zarytí odporcovia zaregistrovali, že DOC vnútorne prechádza oživením a v ňom hrá rolu modla týchto dní a to XML.
Na druhú stranu kvitujem snahu SME spropagovať aj OpenOffice pre ľudí, ktorí z neznalosti konkurenčných balíkov „zadarmo“ proste „museli“ ukradnúť Office. Osobne si myslím, že na individuálne použitie pre ľudkov či už „pozháňaním“ alebo zavolaním „odborníka na PC“ nie je nutnosťou zvoliť cestu kópie Office „od priateľa“.
Pokiaľ nemáte 25 tisíc na Office, tak nedrvte zubami a „uskromnite sa“.
Fuj, aký som moralista, že? ;-) Takže vás poteším: aj OpenOffice je slovenský a na bežnosti stačí..
ps: ja dúfam, že mi p. Bella ako autor článku odpustí moje narážky na mierne nepresnosti, prejavujem svoj neobjektívny názor na Office 2003.

Môže sa Vám ešte páčiť...

2 komentáre

  1. bloq.cz píše:

    Nová kancelá? s Office 2003

    Office jsem \“recenzova\“ u? p?ed m?sícem:-)

  2. rony píše:

    Pre BLOQ.CZ – pozri podme sa nahanat kto skor.
    My ako obchodny partner sme dostali balicek s betou a uz vtedy som to o otlaku napisal, co som teraz napisal znovu. Moj archiv je dostupny :-) zadaj do hladania Outlook.