Krátko o RSS Point, FeedReader a FeedDemon

Podrobil som FeedReader a FeedDemon dlhodobému testu a pretože už pár rokov používam RSS Point, musíte to čítať z tohto pohľadu. O iných čítačkách sa nebavím a ani nehľadám.
Kým u RSS Pointu som si občas zanadával, keď mi mi vytapetovala „inbox“ tak u týchto dvoch sa mi také niečo stáva omnoho častejšie. Často mi načíta a označí ako nové aj položky, ktoré som už dávno čítal. Výsledok: RSS Point má podľa mňa lepšie vyhodnocovanie nových položiek.
Každý zdroj môže používať špecifické formáty RSS a môže ich špecificky využívať. Niekedy je ich obsah zle zapísaný a čítačka tak nerozumie trebárs dátumu vydania. S obrovským náskokom tu vedie RSS Point pretože stĺpce si môžem navoliť pre každý zdroj úplne samostatne a zoraďovanie si pamätá tiež pre každý zdroj zvlášť.
FeedDemon má ďaleko najlepšie urobenú „úvodnú“ obrazovku a „meta obrazovku“ zložky so zdrojmi. Pekne mi zobrazí, ktoré zdroje sú aktívne a ktoré neaktívne. FeedDemon je veľmi rýchly pri načítavaní zdrojov.
FeedDemon má vlastnosti zdroja v niektorých ohľadoch veľmi užitočné – napr. automatické deaktivovanie resp. odhlásenie neaktívnych zdrojov – čo je extrémne dôležitá funkcia lebo nesosá dokola mesiace staré dáta. Rovnako sa mi veľmi páči systém Watches, ktoré sú u RSS Pointu riešené omnoho kostrbatejšie.
FeedReader je veľmi jednoduchá čítačka, ktorej jednoduchosť je niekedy dosť neintuitívna (napr. pridávanie zdrojov). V ostatných ohľadoch má tiež problémy s neidentifikovaním už prečítaných položiek a jej možnosti sú nastavené na „väčšinové“ nenáročné používanie.
Záver: keby nemal FeedDemon také problémy s tými položkami a keby vedel nastavenie stĺpcov pre každý zdroj zvlášť, tak by som sa zrejme nevedel čo skôr používať :-)

Môže sa Vám ešte páčiť...

6 komentárov

  1. Havran píše:

    Napis autorovi FeedDemona tipy – budem rad ked my vylepsi moju riadne registrovanu verziu :D. Ja by som prijal jednu funkcionalitu – synchronizovany zoznam zdrojov a precitanych poloziek – nejak jednoducho a automaticky. Teraz mam FeedDemona na PC doma a na notebooku v praci a je to dost na nervy ked tam mam polozky nesynchronizovane.
    Ja viem – online citacka by to riesila – zeby som presiel na Googlovsku?

  2. OROL píše:

    vsetky opisovane aplikacie som uz vyskusal…
    odkedy ale pouzivam GreatNews, nehladam ziadne ine RSS citacky
    http://www.curiostudio.com/

  3. OttY píše:

    Googlovska je dobra, ale chyba mi na nej to, co ma feeddemon. Vyhladavanie klucovych slov vo feedoch. Napriklad nech hlada linux a potom mi taketo posty vyhadzuje do samostatne inboxu.

  4. depi píše:

    Otty: urcitym manualnym riesenim je otagovanie feedov. Po otagovani ziskas nieco ako virtualne adresare jednotlivych feedov.
    Inak v Google Readri celkovo chyba vyhladavanie, co je zaroven myslim, ze najziadanejsou feature. Da sa to vsak istym sposobom vynahradit cez vlastny vyhladavac Googla (to co ma aj Rony na banky), kde si najprv musis exportnut feedy z Google Readra a potom tento OPML subor importovat do tohto vyhladavaca. Takto mozes prehladavat svoje feedy.
    Viem, ze to co tu spominam nie je presne to, co mas na mysli ty, ale to otagovanie aspon istym sposobom pomoze z prehladnit feedy.

  5. rony píše:

    [2] bomba, predsa sa nasiel. dnešné orákulum je záver prvého odstavca. Kloktať a prehĺtať.

  6. Palo píše:

    Aku RSS citacku pouzivas teraz?
    Co vravis na integraciu RSS s emailami, cize napr. Thunderbird?