Komentár: Proč Patrick Zandl používá Firefox

Red Panda[Komentár k príspevku Yuhů] Od pociatku som vedel, ze existuje alternativa (nejaky divny Internet Explorer verzia 1). Absolvoval som aj pokusy pouzivat Operu, lenze verzia 7 to akosi nestihla skor ako Firefox. Tak pouzivam Firefox ;-) (tolko ku komentaru c. 3)
(informacna hodnota komentara doteraz = 0)


Treba si uvedomit, ze problem bezpecnosti by mal trapit skor ludi, co vytvaraju infrastrukturu – na nich sa „utoci“ prave tymito argumentami.
Na pouzivatela sa zasa „utoci“ znackou a kratkymi spojeniami – internet – web – prehliadac – Firefox. V snahe vyvolat asociacie a vytvorit povedomie. Necaka sa, ze sa teraz ludia vrhnu okamzite na Firefox – ocakava sa ale, ze uz budu cosi nejasne tusit a trebar sa svojho servicemana na PC budu vediet spytat na „prehliadac“. A vytvori sa tak prirodzeny tlak, ktory ti „servicemani“ cize ludia, co infrastrukturu tvoria mozno az tak necitia a preto si prirodzenym sposobom ulahcuju pracu.
Red Panda SydneyOpera ci Firefox alebo lynx – vsetky idu tym smerom. a to cim sa lisia je len GUI – no a tu je dane ine vyberove kriterium ;-) No a mne sa proste paci, ze Firefox nekladie zbytocny odpor mojim predchadzajucim navykom – proste som nejaky ten rok klepal do IE a zvykol som si na niektore veci.
Ja a este par ludi tvrdi: Firefox konecne ma predpoklady dotiahnut to dalej ako prehliadac opensource komunity pre opensource komunitu prinajlepsom pre priaznivcov. teraz uz takyto produkt ma tak vysoku kvalitu (a neberte za kvalitu iba kvantitu ponukanych funkcii, ja mam na mysli ergonomiu – kto nevie co to je, prestudujte si to – doporucujem najma co znamena ergonomia v navrhu GUI), ze ho podla vsetkeho „beru“ aj ludia, ktori nemaju ziadny citovy vztah k open source ale idu proste po efektivnosti.
Pred par rokmi platilo, ze IE je efektivnejsi. Dnes je to uz prinajmensom diskutabilne.
Re PandaDnes som cital staznosti niektorych citatelov, ze kampan pre Firefox je pre nich otravna a nechapu ju – vraj Firefox uz videli a nechapu, co je na nom prevratne. Ja to poviem jednym slovom: súzvuk.

Môže sa Vám ešte páčiť...

2 komentáre

  1. Promiň, je to tošku OT komentář, ale ten poslední obrázek (please adopt firefox) je prostě roztomilej :o)

  2. rony píše:

    ano, je pouzivany v ramci kampane, kde sa nestitime ani utocenia na nezne city zenskych pouzivateliek ;-)