Lesk a bieda fanovských stránok k mobilom

Premýšľam o tom už od doby mojej Motorola T720 iNSiDE, čo bola stránka s vecami okolo tohto mobilu.
Vždy sa okolo mobilu daného modelu urobí kopec až neprehľadný všelijakých fan stránok. Väčšina je odpad, bud jedni od druhých kopírujú, alebo sa fanúškovitosť vyjadrí nejakým PHPBB fórom. Ale takmer nikdy nikto neporieši stránku „kúpil som si tento mobil a ako s tým začať“. Ja viem, malo by to byť na webe výrobcu, či GSM operátora.
No ja si myslím, že najlepšie sa o daný mobil – informácie o ňom – starajú jeho majitelia. Lenže každý z nich sa tak akosi hrá na svojom piesočku.
Je tu hromada majiteľov, čo len sosajú informácie a nedelia sa o ne.
Potom je tu par nadšencov, ktorí si vytvoria webíky. Málokedy sa stane, že nejaký web k danému mobilu prerazí ako atraktívna stránka so všetkým potrebným ale hlavne aktívnymi prispievateľmi, ktorí sa neaktivizujú len v prisprostastých fórach, kde vyjadrujú najčastejšie svoje dojmy tak zrozumiteľne, že ich chápe snáď len autista.
Keď som robil Motorola T720 iNSiDe, tak som zhrnul prakticky VŠETKO, čo sa k tomu mobilu dalo zhrnúť. Napriek mojim výzvam som však priam prosíkal, tých, čo sa tvárili ako informační králi, aby prispeli aj oni. Nakoniec som sa nad tým prplal sám a čo som nenašiel ja, to tam nebolo. Navrch každý priam očakával, aby mu boli vo fóre zodpovedané otázky a keď neboli, tak som pomaličky bol hajzel najväčší.
Toto nie je skeptický príspevok, len momentálne skenujem web okolo MPx220 a som zúfalý z toho bordelu a nízkej úrovne – pomaličky každý dobrý tip je na extra webe zahrnutý ostatným odpadom, ktorý najdete všade kam sa pozriete. Alebo sa musíte prehrabávať fórami cez stovky blbostí narcisistických prispievateľov k jednoriadkovej informácií.
Chýba mi pekný web pre majiteľov MPx220 písaný majiteľmi MPx220.

Môže sa Vám ešte páčiť...

1 odpoveď

  1. Piki píše:

    Možno je to otázka osobných znalostí. AK o telefóne nič netušíš, informácia o farbe je dobrá a zdá sa ti aj dôležitá. Ak máš problém si vybrať medzi 5. aplikáciami na spravovanie kontaktov, lebo Outlook podporuje len 2 e-mailové adresy, je len niekoľko nadšencov, ktorí sa tým zaoberajú…
    Je to klasická výzva vzdelancov (oni ož nemávajú problémi:-), ktorí na vedomostnej pyramíde tesne pod vrcholom nachádzajú len niekoľko seberovných a ten spodok sa im zdá taký vzdialený a mnohopočetný… (myslené bez irónie. Je to holý fakt. O kvantovej fyzike sa nedá rozprávať s každým)