Podivné nadpisovanie článkov

Vyberám z blog.sme.sk tie najpodivnejšie nadpisy článkov (neberte si z nich príklad):
„Čo študuješ? Biológiu. ..a.. čo to vlastne je?“ – použite pár intepunkčných znamienok a poprekladajte ich pomedzi slová. Nadpis voľte zásadne dvojvetný alebo súvetím.
„Libanon.“ – len preboha nezabudnúť bodku na konci nadpisu! Nadpis musí vyvolať otázku, o čom sa to preboha píše v článku.
„Čo život dal 3“ – smrtonosná pasca 23. A čo nám to vôbec dal? Ak to nepovie ani článok, prečo by mal nadpis?
„SKÔR NEŽ MA ZABIJEŠ“ tak si ešte zarevem verzálkami.
„P r a m e ň“ medzerami medzi písmenami sa stať jedinečným, b o l m ô j s e n .
„Obhajoba najčítanejšieho nezávislého denníka Slovenskej republiky“ – spomenúť si na názov Nového Času je nadránom dosť komplikované a preto ho opíšem aspoň.
„KARavána bratislavskou (s)púšťou“ – najkrajšie nadpisové ornamentárium dneška. Využime silu veľkých písmen a zakombinujme to ešte so slovnými hračkami vsúvaním zátvoriek. Najväčší kreatívci zvládnu do nadpisu vložiť aj polovičku dostupnej diakritiky a to vrátanie Wingdings šípiek.
PS: výber z asi 100 článkov na blog.sme.sk s toleranciou „tie najväčšie“ blbiny. Aj keď by mal RSS feed napovedať o článkoch viac ako napovedajú dielka z blog.sme, tak som ich sem nezaraďoval. Ešte sa oplatí nazrieť na blog.sk ale tam už je to skôr na epilepsiu cielene hľadať tie najhoršie písané nadpisy :-)

Môže sa Vám ešte páčiť...

2 komentáre

  1. rony píše:

    [1] ano, cital som vtedy ;-)
    chcel som vediet – ci to malo nejaky ucinok ;-) a myslim si, ze u velkej casti ludi urcite ano. Problem je vzdy s novoprichodzimi ;-)
    No a tvoj clanok bol proste viac faktickych informacii naraz ;-) ja som si vystrihol jednu ;-) a to tak, ze kazdy nadpis obsahoval minimalne dve chyby :-)
    ps: urcite robim taketo chyby aj ja ;-) zamerne ale aj z nevedomosti ;-)