TemplateForge: nástroj pre tvorbu šablón

Bloguje.cz odtajnil dlhšie pripravovaný projekt nástroja pre tvorbu šablón pre tento systém. Zámerom bolo dať k dispozícií vývojárom (kóderi, grafici) aplikáciu, v ktorej si môžu otestovať svoje návrhy šablón bez nutnosti na tento účel vlastniť (alebo zneužívať) svoj weblog na bloguje.cz.
TemplateForge je určený profesionálom so znalosťami HTML, CSS a s dávkou znalostí o systéme šablón bloguje.cz, ktoré môžu načerpať v Nápovede bloguje.cz. Nie je určený začiatočníkom a laikom, pretože neobsahuje žiadnu ďalšiu podporu pre instantnú tvorbu šablón.
Viac informácií v správe o uvoľnení TemplateForge.
TemplateForge som v istej (malej – čo je to voči naprogramovaniu) miere podporoval pretože chovám v sebe nádej k vzniku sád šablón, ktoré ich autori vytvoria pre svojich kamarátov či dokonca poskytnú ostatným používateľom. Tento nástroj teda podporí vzájomnú výpomoc, kedy netechnickí majitelia denníčkov, môžu požiadať profesionálov o vyhotovenie šablóny pre ich weblog. Verím, že sa tak bude diať.
V súvislosti s TemplateForge snahy o prinášanie noviniek u Bloguje.cz zďaleka nekončia a všetci sa máme na čo tešiť. Aspoň ja trochu viacej vnútri diania som viac ako nadšený a preto Vám môžem sľúbiť len dobré správy.

Môže sa Vám ešte páčiť...