Bezpečne online

[Kam zmizol design Spravodaja 5. apríla 2006?] Češi majú perfektný a veľmi užitočný web: bezpecneonline.cz a to najhlavnejšie je v tom, že záštitu nad ním má Ministerstvo informatiky ČR.
Nemám čo viac dodať – dávam si to do hlavy k webu hoax.cz ako výbavu pre skratkovité odpovede zo zásuvky _Návod na ovládanie zemegule zo svojho počítača._

Môže sa Vám ešte páčiť...

10 komentárov

  1. XThom píše:

    Pekné, ale čo z toho, keď slovenské virtuálne ministerstvo informatiky na bezpečnosť šikovných Slovákov zvysoka kašle…

  2. rony píše:

    [1] mam to prelozit do slovenciny? Bude ti to takto stacit?
    Myslim to uplne vazne. Ale prakticky si myslim, ze je jedno KAM posles cloveka. Ci na bezpecneonline.sk alebo bezpecneonline.cz !!!
    Otazka je myslena SMRTELNE VAZNE!

  3. XThom píše:

    [2] Asi som sa zle vyjadril, alebo si ma zle pochopil. Moja mienka vraví o tom, že je to naozaj skvelé. Hoax.cz navštevujem pravidelne (RSS), bezpecneonline.cz je tiež vynikajúci nápad. Samozrejme, patrím medzi tých, ktorí češtine rozumejú na ozaj slušnej úrovni. Zrejme nemáš nainštalovaný Pjotrov ILire, pretože vôbec som nenarážal na „cudzosť“ jazyka daného dokumentu.
    Je škoda, že slovenská vláda podporuje všetko to, čo je zväčša nepotrebné (ako rôzne žravé úrady, či byrokraciu v akomkoľvek aspekte), no na ozaj užitočné veci kašle. Napr. v takej internetovej sfére. Teraz sa podarilo dosiahnúť akurát mizerný príspevok na internetovú prípojku, ktorý aj tak nedostane každý, komu by sa hodil. Občas sa vôbeč čudujem, že prečo náš štát ešte vôbec nejaké dotácie poskytuje a že prečo si vlastne vládni predstavitelia rozpočet rovným dielom nerozdelia a nezbalia švestky..

  4. rony píše:

    [4] ja som to dobre pochopil, takze zopakujem otazku znova: chces, aby som to prelozil a aby som pohol zadkom a vydala to „vlada“ ako svoj web, alebo je to prktina a staci ak to existuje cesky a mozeme dufat v ine projekty?
    jedine, co naozaj chyba su odbornici ochotni miesto pisania komentarov situacie s tou situaciou pohnut ;-) Takze preto sa pytam, ci to chces alebo nie.

  5. XThom píše:

    [5] Mlieko je už rozliate, džbán o ucho pomaly prichádza a v hore ešte stále nejaké drevo je, tak nám ostáva len to dúfanie. Kto je „odvážnejší“, tomu nezaškodí, ak si trochu pocvičí so zadkom :) V každom prípade by sa mal niekto „kompetentný“ do toho začať angažovať, nech sa trochu pozdvihne úroveň tejto banánovej republiky…

  6. rony píše:

    [6] kompetentny si kludne aj ty. Preco sa vzdy hlada „niekto“, ked vsetko moze urobit len konkretny clovek. Preto sa „Vyhravaju“ zakazky a vyrabaju ich luzri a preto kritizujeme. Pretoze davame sancu neschopnym :-)
    Takze ZNOVA sa pytam: chces mat slovensku verziu takeho webu alebo nechces?

  7. XThom píše:

    [7] Veď preto sú obe slová (odvážnejší a kompetentný) v úvodzovkách. Ale nevravím, že nejaká miliónová štátna zákazka by sa mi nešikla.. :)
    Asi ti dám nejakú odpoveď na tvoju otázku: myslím, že už ani netreba. Skôr je potrebné vymyslieť niečo nové, prípadne (ak ešte neexistuje) takéto niečo kľudne aj na *.EU úrovni..

  8. rony píše:

    [8] nieco sa urcite deje. zalezi len na tom, ci sa budeme hadat nad jednym pakom v politike alebo nad tym, co ma uzitok ale nie je to sirokospektralne diskutovatelna tema.
    alebo inak: ja presne viem, co budem volit. nie koho :-)