Depeche Mode v Bratislave – je po ňom

Touring the AngerTakže: začiatok bol dajme tomu presne podľa podmienok kapely. Prvá pesnička začala tesne pri súmraku.
Najzaujímavejší detail? Modré obrazovky digitálnych foťákov. V neuveriteľnom množstve. Značná časť ľudí ich držala nad hlavami. Pochybujem, že stočili čokoľvek, čo i len troška, použiteľné. To isté platí aj o fotografiách a automatike (samozrejme s bleskami).
Pomerne príjemné bolo fotenie „samých seba“, keď sa človek otočil k osobe vedľa seba a cvakol ti bleskom do očí :-)
Depeche ModeDojmy: Dave mal viditeľné „starecké“ vačky na lícach :-) Na začiatku koncertu som bol v pomykove, pretože som očakával obrie obrazovky. Nakoniec boli nejaké, menšie. Zato sa však posúvali po oceľovej konštrukcií a všelijako natáčali. Premietali sa na nich sprievodné videosekvencie prestrihávané s live zábermi. Tri obrazovky boli za pódiom a dve po stranách. Možno by som očakával jednu aspon trikrát väčšiu iba s live zábermi. Napriek tomu sa tým vôbec nesťažujem.
Zvuk, napodiv mojej úrovni vnímania, bol *“slabo“ hlasitý.* Použili slabú aparatúru na priveľký a otvorený priestor. Neviem ako to mali ľudia vzadu, ale ja som počul trávu kričať na ploche :-) Asi to súvisí s vetou: jediný otvorený koncert DM
Veľmi málo bolo akýchkoľvek sprievodných efektov – skoro žiadne hry so svetlami, ohňostrojmi, iba veľké „záchranné“ kruhy, ktoré boli „vysádzané“ farebnými svetlami. Viac žiarili stánky Coca Cola ako samotné pódium.
Ak to bol zámer, tak *postupné gradovanie pesničiek* až k záveru urobilo svoje. Mňa osobne by však naštartovala kľudne aj druhá poriadne „vypeckovaná“ skladba. Takto som čakal až za prvú polovicu, kedy sa to „rozjelo“ a zrejme suverénne najlepšia atmosféra bola počas povinných „prídavkov“.
Nehorázne drahé tričká a iné blbiny s potlačou DM. Asi je normálne, že nápoje a pod. veci mali (čokoľvek) hranicu 50 korún a prinesené plastové flaše s minerálkami ľudia hádzali pred vstupom na neuveriteľnú hromadu. Platilo sa „žetónmi“, čo však boli „mince“ s vyrazenou značkou DM a dátumom. Tak mi jeden „zostal“ vo vrecku ako suvenír.
DM*Koncert – pesničky – výber skladieb – výkon – vynikajúce.* Málokedy mám vôbec chuť na akýkoľvek koncert ale tentoraz – slušní účastníci koncertu, takmer idylická atmosféra :) – atraktívne vystúpenie (aj keby hrali bez elektriky – beriem).
Server depechemode.sk je momentálne „vypnutý. Tam si zrejme prečítate aké skladby šli, ako si kedy čo Dave kam dal, odložil, prekopol a ktorým smerom bol mesiac. Ja som opísal veci, ktorými sa nechcem priveľa zapodievať, zvyšok opíšu rovnako a stokrát mnohí ďalší na iných stránkach :)
Pokus TA3 odvysielať prvé tri pesničky moc dobre nevyšiel.
Obrázky: xl.sk

Môže sa Vám ešte páčiť...

5 komentárov

  1. sloper píše:

    Aj mne sa to zdalo malo nahlas, zem sa tusim triasla az pri poslednej pesnicke. Cely koncert som nemal taky ten pocit, ze „nieco“ do mna busi.

  2. Mato píše:

    Mne sa zvuk zdal vcelku OK, ale uznavam, ze na takyto open_air mohol byt silnejsi, najma pre ludi uplne vzadu. Mozno preto by som dal januarovemu koncertu DM v Prahe o bodik viac za atmosferu. Ale inak bez vyhrad, super koncert.

  3. dusoft píše:

    pisal si, ze VIP tribuny sa nevlnili. no, minimalne silver ano. zvuk bol ok, ale bol som pomerne blizko po strane. svetelne efekty mne postacovali, minimalne boli robne lahko pochopitelnym stylom – napr pri „reach up and touch faith“, co atmosferu zlepsovalo

  4. rony píše:

    [3] zmlsany videami JMJ mi pripadalo akoby vobec nesvietili :-)
    DM skor farbili ako svietili. Nebolo to zle, DM to chape ako rutinny koncert a my ako udalost, kde by sme my ocakavali kludne aj ohnostroj :-)

  5. dusoft píše:

    Hej, tiez som mal pocit rutinneho koncertu. TV ma sklamali, neboli dostatocne velke a nehovoriac o tom, ze neprenasali zive nefiltrovane zabery.