Kúpa tisícročia: Synology Disk Station

SynologyOno je to už dosť dávno po rozhodnutí a po kúpe diskovej stanice značky Synology. Ako to býva u kúpy kremíkových zariadení, väčšina časom zastaráva a stáva sa obtiažnou pri tej ponuke rôznych novších a lepších.


Dokonca som čakal, že Synology nebude nejako extra vyvíjať firmware a po jedných či dvoch updatoch sa na to proste vykašle.
Prvý update ma prekvapil podporou webového servera a fotogalérie. Síce všetko statické a iba fotogaléria mala príjemnú črtu v automatickej tvorbe náhľadov, no aj to bolo dosť.
Posledný update tejto malej skrinke pridáva podporu PHP a MySQL. Odo dňa kedy som disk kúpil dosť zaujímavý skok dopredu. Ani dnes by som totiž nepokladal za samozrejmosť aby nové diskové stanice mali takéto funkcie.
Štandardne fungujú uPnP zariadenia, ktoré si zo Synology „vysosávajú“ multimediálne súbory. Nezávislé „hacky“ do tejto diskovej stanice prinášajú napríklad broadcast pomocou Slimservera na mašinky Squeezebox (niečo ako hardwarový prehrávač internetových rádií). Dokonca to vie sťahovať aj podcasty.
A to som zabudol na „downloader“ – windowsovým klientom zadáte Synology, čo má stiahnuť. No nečakajte dnes v technike zázraky!

Môže sa Vám ešte páčiť...

1 odpoveď

  1. Ján Pavlík píše:

    Zdravim, jeden podobny kusok mam tiez doma a neviem si ho vynachvalit, povodne som chcel zakupit nejaky serverik na backupoanie, ale tato mala skatulka mi vynahradi vsetko :-)