MobiNote Pilot M400 bude predávat Mobilnaut

Všímam si vstup UMPC na cz/sk trh. Doteraz to bolo pomerne jednoduché. Kúpiť sa dal a dá Asus R2H (zaujímavý a stručný názor naň má Patrick Zandl).
Mobilnaut dnes oznámil ceny ďalšieho zariadenia MobiNote Pilot M400. Tie by mali byť aj po prepočte na SK vcelku ok a to od 25000,-Sk (kurz 1,3?). Konfigurácie sú jednotné a líšia sa iba rôznymi kombináciami GPS a OS (XP alebo Vista). Keďže GPS bude celkom určite bežný BT modul, tak ten si môžem odpustiť. U OS je dobre ak sa predáva bez neho pretože možno bude vhodnejšie na zariadenie dať nejaký subtílnejší systém s menšími možnosťami ale aj menšími nárokmi.
V každom prípade je nutné na tieto stroje hľadieť maximálne kriticky a neviem či môžem niekedy očakávať reakciu s konkretnou skúsenosťou a tak poopraviť moje hodnotenie ceny.
Zaujíma ma teda:
* výkon: praktické merania, možnosti zlepšenia výkonu (vyhádzanie SW, služieb atď.), štart mašinky, štart bežných aplikácii (Firefox, nejaky IM), pocit pri behu tohto softwaru,
* výdrž: s batériami, potom možnosť trvalého napájania – reálna fotografia ako to vyzerá keď mám mašinku trvale na elektrike,
* teplo: zohrievanie, prehrievanie, následné „spomaľovanie“ procesora,
* kvalita spracovania mašinky, praktickosť, tuhosť/voľnosť vysúvania klávesnice…
Proste hľadať na tom všetko zlé a všetko dobré. Problém je, že predajca sa to bude snažiť predať :-) a ja sa to budem snažiť nekúpiť :-) obaja s cieľom nájsť najprv mašine nejakú hodnotu.
Rovnako ako mi stačilo Patrickovo lakonické, tak budem potrebovať rovnako stručné vyjadrenie autority bez pátosu a nadšenia nad novým druhom hračky :-)

Môže sa Vám ešte páčiť...