Populari.us – katalóg pre slovenské blogy

Bloguješ, zaradíš, zaklikáš. Populari.us používa software Freeglobes? Je to po francúzsky, takže nemám istotu. Nainštaloval to embuck a zrejme sa najviac trápil s lokalizáciou :-)


Viem, že sa radi kamsi „registrujete“ a klikáte na hviezdičky, tak prečo by som vám to mal zatajovať.
Bližší a vyšší zmysel v katalógu netreba hľadať. Je to jeden z webov, kam väčšina dorazí v jeden pekný deň, pridá sa, obošle kamošov „aha, kde som“ a zrejme tým aj skončí.
Ono to síce vypíše pagerank, alexu, DMOZ a ešte čosi, no predsa len by sa dalo vysosať o danom webe kopec ďalších informácii (chápem, že to chce kopec času a to nemá každý). Ak by sa web zameral na získavanie a zhromažďovanie informácii o registrovaných weboch, tak by to možno aj bolo zaujímavé. Predsa len sa málokomu chce behať po všetkých tých svetových katalógoch, meradlách a iných stránkach. Čojaviem: z kódu stránky sa dá vysosať aké počítadlá web používa, aké kľúčové slová má, aké geografické informácie uvádza…
Trochu mi vadí taká nekonzistencia webu – rôzne zoznamy záznamov majú iný vzhľad a tak je odkaz na „celý popis“ raz „Details“, inokedy „Detaily: …“.
A ja viem, že som z môjho pageranku kúsok daroval tomuto webu týmto príspevkom :-)

Môže sa Vám ešte páčiť...

1 odpoveď

  1. embuck píše:

    Viac dakujem za pripomienky ako za kusok pageranku. Ten napad so zhromazdovanim informacii o pridanych weboch je skvely porozmyslam o tom.