Kto prešiel na seriály z TV na internet ide s dobou

Vzniká HULU.com ako zoficiálnenie toho, čo už nejaký ten mesiac naplno frčí medzi ľudmi s rýchlym pripojením.
Už ich nebaví čakať, kým lokálne TV kúpia seriál. Zároveň lokálne TV ostrejšie zvažujú kúpu seriálu (ledva sa kúpia masovejšie trháky) a profitujú iba na tom, že dabované je prístupnejšie. Lenže dnes už nezáleží kde na svete výjde pokračovanie seriálu ako prvé. O pár hodín to môže mať na obrazovke každý, kto chce. Dokonca aj s menším oneskorením aj s titulkami. To robí „komunita“ nadšencov jednotlivých seriálov.
Takže ani sme sa nenazdali a internetovú televíziu – aj keď trochu inak ako si predstavujeme – tu už dávno máme.
HULU.com teda prináša to, čo sa už deje trochu v inom kabáte. Už s tým nikto nič nenarobí a seriály sa zrejme presťahujú na internet. Čo zostane klasickým „v utorok o 16.45 začína ďalší diel“ televíziám proti „kým som pozeral tento skvelý diel, stiahlo sa už aj pokračovanie ale to si pozriem zajtra“?
Aké seriály pozerá misantrop?

Môže sa Vám ešte páčiť...

14 komentárov

  1. Hujer píše:

    Pochybuju. Každý normální člověk (a je jich ještě dost) si určitě raději pustí film v původní kvalitě, než třeba v paskvilu jménem divx. A stejně tak bude pořád dost chytrých lidí, kteří nejsou připosraní z Internetového připojení a dostupnosti všeho, za nic, v mizerné kvalitě, a rádi si užijí filmy v pohodlí obýváku, na kvalitní televizi a nebudou čučet na monitor a poslouchat hučení chladičů.

  2. bolek píše:

    Presne tak ako pise Hujer. V div-x serialy nikto nepozera. Každý normální a moderny clovek si pusti serial s original zvukom v HDTV-ripe v X-viDe alebo 720p-ripe v mkv. Samozrejme na velkej telke a s 5-kanalovym zvukom;-)

  3. alian píše:

    nejak si nemozem pomoct ale toto ide uplne okolo mna. niesom narocny, ale ze by som si nasiel nejaky serial ktory by som nedockavo warezil tak ma ziaden nenapada… tak ma napada ci ide o to mat ten diel skorej nez ostatny alebo o jeho kvalitu?

  4. dmiba píše:

    Rony ma pravdu, rovnako ako u hudby a filmu, aj tu sa zacina menit distribucny kanal. Namiesto nanutenia serialu televiznym divakom, si mozu tlevizni divaci vybrat nejaky serial a pozriet si ho sami z vlastnej vole. A to aj v zonach, kde by bol serial za normalnych okolnosti nedostupny. Ono este hodnu chvilu budu serialy bezat aj aj, rovnako ako bezi dnes hudba a film, ale raz bude aj tak vsetko jeden velky matrix :)

  5. dusoft píše:

    serialy clovek momentalne warezovat musi, pretoze sa k nim inak nema sancu dostat. a v klude mozu byt v kvalite divx a pozerane na 15″ notebooku. kto tvrdi nieco ine, je bud snobak alebo ma vybudovane extremne vybavenie oproti beznemu cloveku.

  6. emmacore píše:

    Paci sa mi sucasny trend presunu vsetkeho na web. Par rokov dozadu sme frflali na nekvalitu mp3, teraz to okrem audiofilov nikoho netrapi. Serial je v porovnani s kinom spotrebny tovar. Pre mladych ludi bude, ak uz teraz nie je, web jadrom ich zabavy – nie TV, nie kino. Preto si myslim, ze Joost, Hulu, DNAStream a spol. je spravna cesta.
    BTW, prave som si klikol dnastream.tv a bezi tam okrem ineho aj skec Monty Python „Spam“.

  7. dusoft píše:

    emmacore: ale nezabudni, ze kedysi boli bezne mp3 v kvalite 96kbps a nizsej (v lepsom pripade 128 kbps). Dnes mas bezne 196kbps, kde vykyvy kvality uz pri pop/rock/elektronika hudbe nepocut. pri vazne hudbe uprednostnujem vyssiu kvalitu.
    k joost: predvcerom som sa po emsiace nanho znova pozrel a ocenil, ze pribudli desiatky novych filmov (v mojom oblubenom Movieola).

  8. rony píše:

    [1] upozornujem, ze nehovorim o cumeni do Youtube!
    hovorim o premietani filmov vo vysokom rozliseni, v tom obyvaku, na kvalitnej aparature.
    kde ste obaja s bolekom nasli v clanku „divx“? Koniec koncov je mi jedno ci je to duvbuducu v mksj343kl ked je to nakoniec nejaky fajl, ktory mi prehra nejaky video prehravac :-) takze zhodnime sa na tom, ze je to AVI :-)
    zasa dvaja ludia, ktori rozputavaju debatu o nejakom dementnom detaili nad ramec toho, co som napisal.
    precitajte si preboha ZNOVU clanok.

  9. rony píše:

    [3] niekedy ide o to, ze ci na nejaky zo serialov vobec inou cestou narazis. Napr. cojaviem spomeniem How I met your mother, Scrubs a par dalsich, co nemas sancu vidiet, lebo u nas pravdepodobne nikdy nebudu.
    [5] dusoft, aj bolek je serialovy fanatik len zbytocne detailizuje pretoze uz je irelevantne, ze ty si ten isty fajl pozries na notebooku a on na zasrane drahom LCD so zasrane drahou aparaturou ale nakoniec pouzil to, o com pisem v clanku. Obvykle je naozaj FUK ci video, ktore pozeras ma fullhd alebo je 640×480 pretoze je tak ci onak lepsie ako kablovkovy analog.
    Bolek: ja pozeram serialy aj na PDA. skus ma za to poslat do pekiel :-) mam to resamplovane na 320x240px :-) fakt udesna predstava, ze? :-))))))))
    Na rovinu: ak mi ide o to pozriet si 20 minutovy diel nejakeho serialu, tak mi je naozaj jedno, ci je to ledva v rozliseni ake maju DVD filmy alebo ci to splna naroky pre Boleka s usami netopiera a ocami orla skalneho, ktory inak nepozera filmy len ucapeny a priputany so zaaretovanou hlavou v presne umiestnenom kresle na dvojmetrovej LCD s 1000W aparaturou a piatimi ovladacmi v ruke :-) Prepac, tym len chcem povedat, ze odbiehas od temy k nejakym detailom, ktorym sa mozu venovat dve strany diskusie, ktore naozaj bavi diskutovat o tom ci je lepsi BlueRay alebo matroska kontajner :-))))

  10. emmacore píše:

    [7]: Kvalita mp3: Ano, viem. Mozno to nebol najlepsi priklad.
    [9]: IT Crowd som pozeraval na Google Video alebo na Youtube ;-) Mozno je to lame, ale nemam cas si to stahovat z netu, resp. nechcem sa tomu venovat. Chcem sa zabavat skutocne on-demand. Ked si na nieco spomeniem, chcem to mat hned dostupne. Zatial sa tomu najviac blizi Joost.

  11. bolek píše:

    [8] ja som divx nasiel v hujerovom komentari;-)
    Iba som ho chcel upozornit, ze serialy z netu nie su videjka divx, ktore clovek dostane mailom, ale kedze serialy v USA uz ficia v HDTV, su to hdtv, hr.hdtv, alebo 720p-ripy, na ktore sa vysielanie v nasej telke kvalitou nechyta.
    Vela ludi nechape ako moze niekto tahat serialy z netu a cumiet na to a ked mu to potom pustim na telke, tak nechape, ze to je ten 700 megovy subor, pretoze ten „Lost/Prison break“ ma lepsi obraz a zvuk ako ten, ktory davaju v sobotu na markize
    [9] V 640×480? To si este dobry, ja mam v starom spvecku simpsonovcov alebo mr.beana v rozliseni 176 x 220;-). Na hoteli lepsie ako telka s trapnou kablovkou;-)

  12. rony píše:

    [11] jasne :-) hujer komentuje skvrny na slnci :-)
    [10] preto su prave serialy vhodny format. Ked to ma 20 minut (ok, su aj 40minutove) tak tam uz nehra rolu kvalita, najma ak nie si zberatel co by si to vazne chcel pozriet 20x :) kvalita nie je prioritny parameter ak ti hon za kvalitou minie viac casu ako je samotna stopaz.
    Chcel som clankom naznacit, ze „on-demand“ u kratsich videi (typicky serialy) je obrovska vyhoda voci serialom v TV, kde sa s terminom vysielania hra marketing televizie a u on-demand zasa ja.

  13. emmacore píše:

    [12] true true. Som zvedavy, co budu televizie robit? Filmy budu on-demand cez kabel, serialy podobne. Klasicke TV sa bud transformuju, alebo budu vysielat teleshoppingy a reality shows?

  14. dusoft píše:

    uplne suhlasim s povedanym po mne :-)
    tiez mi vyhovuje joost v tom, ze som lenivy stahovat (hladat, cakat… a cakat kym sa dotaha). ak by ten hulu.com daval serialy na joost, mame vyhrate :-)