SMS zadarmo do všetkých sietí

Občas a viac otravne ako objavne sa stretnete s článkom, odkazom, spamom, komentárom v tomto znení. Viem, že je to pre istú cieľovú skupinu nesmierne atraktívne. SMSkovať zadarmo.
Až tak atraktívne, že sa dokážu dokonale zhovadiť. Až neuveriteľne ponížiť.
Na akúkoľvek informáciu sa VŽDY chytia.
Motivácia je teda obrovská.
Teraz si predstavte, že na webe nejakého GSM operátora je formulár na odoslanie SMS a viete, že motivácia ľudí k posielaniu bezplatných SMS je nesmierna.
Vyzobať z kódu formulár je pomerne jednoduchá vec. Kód v PHP už podľa správ čínskych genetikov vyzobávajú aj sliepky, takže nič nebráni založiť si doménu na nejakom „somzadarmo.cz“ serveri.
Následne pohodím spam všade, kde môžem, čo je najzdĺhavejšia činnosť z celého tohto procesu.
Čo z toho vlastne môžem mať?
Z čistejších úmyslov akýsi pocit výnimočnosti – ponúkam niečo, čo „všetci“ chcú. A priamy efekt spamovania je viditeľný.
Teraz sa obráťme na chudákov, ktorí tak veľmi chcú SMSkovať. Nezamyslia sa nad motiváciou autorov „nezávislých“ SMS brán. Vlastne ani nevnímajú vlastnícke vzťahy, je im jedno, že tá brána nie je vlastníctvom hodnoverného subjektu. Vidia formulár a tak píšu.
Čo však napadne trochu viacej zvedavého autora skriptu? Ukladať si odoslané texty a telefónne čísla. Stránka o tom nevykrikuje, čo sa na pozadí robí. Nie, nemusí to každý autor urobiť ale spomeňte si s akou mierou klesá zodpovednosť u „vývojarov“ z „detskej izby“.
Viem, že drvivej väčšine emákov, ktorí ledva zvládli vyzobať na akomsi portáli „sms zadarmo“ to nedôjde.
Prinajmenej však poznáte dôvod, prečo niekedy takáto nezávislá brána prestane fungovať a zhrnú sa od vývojára a spokojných používateľov nadávky na zlých GSM operátorov lebo „to blokli“. Nie preto, že by operátor závidel úspech. Nie preto, že by „nechcel takúto propagáciu“ alebo „nechcel zarobiť na SMSkách“. Práve kvôli dôvernosti a dôveryhodnosti. To je jediný dôvod, aký by som vždy skúmal.
Preto sa aj propagácia takýchto „na kolene“ brán všade možne považuje za spamovanie (a mala by sa okamžite mazať).
Pamätajte na to, keď sa vám zobrazí takáto stránka s výsledkami.

Môže sa Vám ešte páčiť...

6 komentárov

  1. 09024257891 píše:

    [parodia]
    ahoj jozo, je tu nova brana, tak testujem. ide to? posli mi spat sms na moj mobi. ket0
    [/parodia]
    a mame to tu zase :-)

  2. rony píše:

    [1] :-) provokujes ich, aby to spustili? Mno, vzhladom na linkovane clanky ani nie je treba nic rozbiehat a na demonstraciu stacia aj tie roky stare clanky :-)

  3. Dmitrij píše:

    ale sms cez web su dobry biznis ked to clovek vie spravne zmonetizovat;-D

  4. rony píše:

    [3] co je priamy dosledok toho, co som napisal v prvom odstavci.

  5. otty píše:

    najlepšie, ak na Tvojoe hostingu beží SMS formulár ktorý posiela cez formulár operátorov, takže stačí len odosielať, pričom roky garantuješ že si nič z SMS užívateľov neukladáš. Aj tak nájdu elementi, ktorí si urobia vlastný formulár pričom ich formulár posiela cez Tvoj. Ich pohnútky už skutočne nechápem. Snáď skutočne len byť niečím „výnimočný“.

  6. rony píše:

    [5] tie pohnutky som naznacil v texte.