Hnus za hnus

Zaujímavý úkaz: webdizajnéri nemajú radi podčiarkovanie odkazov „pretože je škaredé“ a namiesto neho zvolia pre odkazy farebné odlíšenie. Nejakou hnusnou farbou.
O podčiarkovaní som už svoje popísal v článku Kde sú preboha tie odkazy? a hlavne v Troch skalách prístupnosti. Nevychádzam z „vlastných bludov“ ale pripomína to okrem iných Nielsen. Viete aký je to tu tu tu tu web? Keď Google „číta“ odkazy na ňom, tak je to neustále TU TU TU TU. Nakoniec praktické porovnanie dvoch webov, ktorých „grafici“ si tiež myslia, že vedia, čo ľudia chcú.

Môže sa Vám ešte páčiť...

2 komentáre

  1. David Lengyel píše:

    Překvapuje mě, že se nad tím ještě někdo pozastavuje. Uživatel (pokud to není zrovna onen hendikepovaný nebo profesionálně deformovaný jedinec) nad tím nepřemýšlí a kvaziwebdesignéři podléhají diktátu doby, kdy forma bohužel vítězí nad obsahem. Kdo s tím něco udělá? Vnímavý uživatel nebo osvícený klient. Obojího je jako šafránu a tak nám – zasaženým jedincům – nezbyde než nadávat na blozích a v komentářích pod příspěvcích v nich. Smutné.

  2. rony píše:

    [1] ja vzdy :-) pretoze na rozdiel tych, co tvrdia „takto to chce klient/grafik/ja“ alebo „ludom je to jedno/zvyknu si/najdu“ mam ja s uzivatelmi uplne ine skusenosti :-) dajme tomu z 10 ludi ma 1 problem pod tlakom zorientovat sa.