Samsung predstavil desaťpalcový Galaxy Tab

Po sedempalcovom Galaxy Tab, ktorý som už mal na testoch, Samsung ohlasuje desaťpalcovú verziu.


Okrem tabletu je určite zaujímavý následník smartphone Samsung Galaxy S II. Cieli na ľudí, ktorým imponujú skratky. Takže hneď prvá HSDPA, potom AMOLED Plus (nikto nevie, čo to je ale je to plus), katastrofa – mobil nemá HDMI konektor(!!!), má to NFC (vlastník mobilu ho však NIKDY nevyužije…), Android 2.3 s nadstavbou TouchWiz 4.0, microUSB, Cortex-A9 1 000 MHz

A môžete zasa čakať :-) a medzitým šmudlať písmenká na nejakej Nokii. :-) Dosť „jízlivosti“.
Samsung triafa svoju cieľovú skupinu a viditeľne robí všetko, aby ju uspokojil vývojom technologií, ktoré chcú.

sním či bdím ale vidím u SGSII : dostupnost únor 2011, no ty píííp, jestli ho už budu mít v únoru doma tak budu štastný jako blecha. (z diskusie)

Keď už diskusia, až čarovné je, ako sa v diskusií pýtajú na veci uvedené v článku. A odpovedajú im ľudia, ktorí článok tiež nečítali, lebo odporúčajú rôzne zdroje mimo text článku.

první infa o ceně Galaxy S II, podle zatím dostupných zpráv (není to oficiální) by měl stát 700 EUR (z diskusie)

Tablet

Galaxy Tab je omnoho zaujímavejší. Možno preto, že momentálne je to jediný naozaj dobrý tablet v predaji. Viditeľný rozdiel je v obrazovke. Tá už síce má desať palcov ale v širokoúhlom prevedení.

Čo si myslím o širokoúhlych obrazovkách v mobilných zariadeniach? Vysvetľujem tam, prečo je širokoúhla obrazovka v mobile či tablete menej praktická.
Chcete vedieť, čo v skutočnosti znamená uhlopriečka u širokoúhlej a „klasickej“ obrazovke? V článku sa snažím vysvetliť prečo je klasický pomer strán pri rovnakej hodnote uhlopriečky lepší komfort ako u širokoúhlej a prepočítavam, o koľko väčšiu uhlopriečku musí mať širokoúhly monitor aby dosiahol komfort klasického pomeru strán.

Samsung okrem obrazovky vymieňa procesor, mal viac miesta na batérie, hlavná novinka však bude Android 3.0, ktorý bohužial nikto poriadne nepoznáme.
Zadok prístroja je obrovská zmena. Miesto bielej čistej plochy je industrálnejší (rád by som videl nejaké „dáta“ Samsungu, ktorými skúmali vplyv takejto zmeny) a pokiaľ by zmizli to nezmyselne CE s drobnými písmenkami, bolo by to úhľadnejšie.
Najlepšia správa je, že sa Samsung poponáhľal a tento tablet by sme mohli mať v rukách už v marci.
Po obrázky a celý text si bežte na zive.cz

Môže sa Vám ešte páčiť...