iPad Air: môže byť

Kecov sa ešte napočúvate, takže čím menej ja, tým viac odlišného. Predstavili sa: najmä hardwarové zmeny v MacBookoch, pripomenuli príchod Mac Pro. Maverick vyšiel hneď a rovno zadarmo. iLife a iWork aplikácie budú platené len pre majiteľov starších strojov. Ale najviac sa čakalo (skoro hodinu!!) na nové iPady.

ipad-air

iPad Air

Trochu zbytočné doplnenie mena, ktorého logiku možno doplnia niečím nasledujúcim. Čo ako prvé prekvapilo je fakt, že iPad 2 zostáva naďalej v predaji. Snáď ako masovka pre korporátnu klientelu? Divné, zatiaľ som žiadny iPad nedostal a to preň mám dokonca niečo aj robiť. Niečo robíš zle Apple…

Dizajn sa už odhadoval týždne vopred, takže naozaj sa zúžili dlhšie okraje a definitívne sa mení dizajn predku iPadu. Hrana prístroja je podobná novému iPhone 5S.

Čakali sa tri farebné prevedenia, sú stále dve.

Páči sa mi, že je ľahší, tenší, menší. Zďaleka výkonnejší. Prekvapilo, že nemá TouchID, mňa to však neirituje.

Mohli vyradiť 16 gigovú verziu a posunúť to cenami – 32ka za cenu súčasnej 16tky by bola až nečakaná obchodná výhoda. Nestalo sa tak aj keď už dlhodobo nikomu neodporúčam 16tku.

Pre mňa výmena z tretej generácie rozhodne zaujímavá. Uvidím ako ocením zmenu dizajnu prednej časti. Dizajn zadnej od druhej generácie mi nijako zvlášť neprírástol k srdcu.

iPad mini sa skoro nezmenil, vybrali črevá a dali podobné ako iPhone 5S. Mňa nezaujíma.

iPad je #1 zariadenie. Pre mňa definitívne a rozhodne.

Čo očakávam

Rozhodne redizajn Thunderbolt monitora. Konečne niekam radikálnejšie posunúť Apple TV.

A keby dostali rozum a zrevidovali niektoré zmeny v iOS7 a to najmä Music.app.

Z ríše veľkých snov: podsvietená Bluetooth klávesnica prípadne aj verzia s numerickým blokom.

Môže sa Vám ešte páčiť...